Έχοντας ως πρόσφατο παράδειγμα την παραίτηση του προέδρου του ΕΦΕΤ, στο θέμα σχετικά με τα μολυσμένα λάδια, μου έχει δημιουργηθεί η εξής απορία. Μια παραίτηση τελικά αποτελεί λύση στο εκάστοτε ζήτημα??
Θυμάμαι και συγκρίνω τα αποτελέσματα περασμένων καταστάσεων. Να θυμίσω το πρόβλημα με το ασφαλιστικό και τα λεφτά των συνταξιούχων που έκαναν φτερά. Παραιτήθηκε ο αρμόδιος υπουργός. Ποιο ήταν όμως το αποτέλεσμα?? Με το που αναπληρώθηκε ο υπουργός τα πράγματα άλλαξαν?? Έγινε κάτι με τις συντάξεις?? Βρέθηκαν τα χρήματα που έκαναν φτερά?? Δεν διάβασα ούτε είδα κάτι.
Να θυμίσω πάλι, την κατάσταση με τις προσλήψεις από την πίσω πόρτα. Πάλι παραιτήθηκε ο αρμόδιος. Τι απέγιναν οι προσληφθέντες?? Δεν είδα τίποτα σχετικά με αυτό! Λέτε να τους έδιωξαν?? Δεν νομίζω. Εκεί που ήταν είναι!!!
Να θυμίσω το σκάνδαλο με τα πλαστά πτυχία. Έγινε τελικά ο έλεγχος των πτυχίων των ατόμων αυτών που έπαιρναν, σύμφωνα με το δημοσίευμα ,πληρωμένα και άχρηστα πτυχία?? Πάλι δεν είδα να γράφετε κάτι!!
Τέλος να μην πω με αφορμή μια εκπομπή της ζούγκλας, σχετικά με τα έξοδα και τις υπερτιμημένες δαπάνες ενός μεγάλου κόμματος όταν ήταν στην κυβέρνηση! Έκλεβαν από παντού και τα ποσά ακόμη και για μικροδουλειές ήταν τεράστια όπως για παράδειγμα ένα εισιτήριο λεωφορείου το χρέωναν με 500 € για την μεταφορά ενός ατόμου στην πόλη διαμονής του όταν είχαμε προεκλογικούς αγώνες. Έκλεβαν από τις ίδιες τους τις τσέπες!
Τιμωρήθηκε κανείς???
Με όλες αυτές τις παραιτήσεις που γίνονται έχει επιβληθεί κάποιο πρόστιμο στους αρμόδιους?? Πάλι δεν είδα να γράφεται ή να λέγεται κάτι…
¨Έχοντας ως πρόσφατο παράδειγμα του προέδρου του ΕΦΕΤ, η τυπική αυτή διαδικασία παραίτησης με συγκινεί!! Πρώτα κάνει την παραίτησή του ο αρμόδιος και μετά η κυβέρνηση κάνει δεκτή την παραίτησή του!! Με το γάντι και ευγενικά… και ρωτώ… ποια είναι η συνέχεια?? Θα λυθεί το ζήτημα από αυτή την παραίτηση ή θα μπει κάποιος πιο υπεύθυνος και σχετικός J να πάρει το τιμόνι???
Κανείς από αυτούς δεν είναι υπεύθυνος! Δεν υπάρχει αυτή η λέξη στο λεξιλόγιο κάποιον, όπως επίσης δεν υπάρχει θάρρος από κανέναν να ξαναδοκιμάσει να διορθώσει τα πράγματα. Γιατί να παραιτηθείς?? Εσύ τα σκάτωσες εσύ να τα επαναφέρεις στην τάξη. Δεν έχει πλήρη επίγνωση ο προϊστάμενος το τι γίνεται στον τομέα ευθύνης του και κυρίως αν υπάρχουν (που υπάρχουν) άσχετοι υφιστάμενοι. Παντού συμβαίνει αυτό ακόμα και σε μικρές επιχειρήσεις. Ποιος ο λόγος της παραίτησης?? Γιατί δεν κάνει μια προσπάθεια με όλα τα δυνατά μέσα, να λυθεί το πρόβλημα και να ξανακερδίσει την εμπιστοσύνη του κόσμου?? Κανείς δεν το βλέπει σαν πρόκληση!! Αυτοί που παραιτούνται λοιπόν παραδέχονται την ανευθυνότητά τους και το γελοίο είναι ότι θα τους ξαναδούμε προϊσταμένους σε άλλον τομέα και φυσικά αυτό θα γραφτεί στον τύπο χρόνια αργότερα να έχει ξεχαστεί και το όνομά τους!!
Αυτή την ευθύνη έχουμε όταν πάνε τα πράγματα στραβά! Το βάζουμε στα πόδια με ελαφρά πηδηματάκια. Κάποιος κόσμος αν δεν βαριόταν τα πράγματα, που είναι ήδη απλά θα ήταν ακόμα απλούστερα!!! Δεν θέλει ούτε πολλά γράμματα ούτε πολλή φιλοσοφία. Το μυαλό να βάλουν λίγο να δουλέψει , να ξεκολλήσουν τον ποπό τους από την καρέκλα και να σταματήσουν να παίζουν πασίεντζες!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου