Κυριακή 11 Μαΐου 2008

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ; ΑΝΕΡΓΟΣ. ΠΤΥΧΙΑ ΔΙΧΩΣ ΑΝΤΙΚΡΙΣΜΑ.

Δυστυχώς σήμερα τα πτυχία είναι πολλά και δουλειές είναι πολύ λίγες, τουλάχιστον αυτές που κάποιος μετά το πτυχίο του θέλει να βρει. Το εκπαιδευτικό σύστημα, το καινούργιο δηλαδή , είναι υπέρ των μαθητών γιατί από την Δευτέρα λυκείου που ξεκινάει το πολύ διάβασμα, έχεις τη δυνατότητα να βελτιώσεις τις πιθανότητες εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. (Παλαιότερα δεν ήταν έτσι. Τις θυμάστε τις δέσμες? )Αυτό σημαίνει περισσότεροι εισακτέοι στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ χωρίς να υπάρχουν φυσικά και οι αντίστοιχες προδιαγραφές στα πανεπιστήμια!!!

Το αποτέλεσμα?? Πολλοί πτυχιούχοι, κάποιοι θα βρουν δουλειά, κάποιοι άλλοι θα «βολευτούν» και οι περισσότεροι θα μείνουν άνεργοι! Πολλοί από μάς στέλνουμε αρκετά βιογραφικά την ημέρα και σχεδόν κανένα από αυτά δεν έχει αντίκρισμα…Θέλουν προϋπηρεσία!!! Που να την βρούμε???? Μήπως έπρεπε ο κάθε ένας να δουλέψει αμισθί κατά την διάρκεια των σπουδών του και να τελείωνε στα 5 ή στα 6 χρόνια?? Υπάρχουν και χειρότερα φυσικά να δουλεύεις και να μην πάρεις ποτέ πτυχίο!!

Άρα λοιπόν θα πρέπει οι άνεργοι να απευθυνθούν στις μεγάλες εταιρίες που παρέχουν εκπαίδευση στον υποψήφιο και μετά μπαίνει σε κάποιο πόστο. Εδώ δυστυχώς για τους άντρες κερδίζουν οι γυναίκες! Τι να κάνουμε σε πόστο όπως πωλήσεις, ταμεία τραπεζών, ανθρώπινοι πόροι, λογιστήρια, υπερέχουν οι γυναίκες λόγω παρουσίας. Έχουν πιο ευχάριστη παρουσία από τους άντρες πως να το κάνουμε και όλες οι εταιρίες θέλουν μια πιο ευχάριστη παρουσία στο γραφείο τους. Άρα τι μένει;

Επίσης σε μεγάλες πόλεις όπως η Αθήνα ή η Θεσσαλονίκη έχεις περισσότερες ευκαιρίες να χτυπήσει το τηλέφωνό σου. Στην επαρχία τι γίνεται?? Πρέπει να την εγκαταλείψουμε και να πάμε όλοι στην Αθήνα?? Δηλαδή όποιος έχει πτυχίο η Αθήνα είναι η λύση?? Κι όποιος έχει λόγους να μείνει στην πόλη του δεν μπορεί να μείνει?? Η απάντηση είναι μια. Υπομονή !κάτι θα γίνει! Θα βρεις μια δουλειά και θα συναντήσεις κάποιον άσχετο που τελείωσε μια σχολή κατώτερη από τη δική σου, θα είναι προϊστάμενος σου και θα αισθανθείς άσχημα να σου λέει πως γίνονται κάποια πράγματα!

Πολλοί άλλοι συμμετέχουν σε προκηρύξεις του Δημοσίου που εκτός από την αποτυχία που την έχεις στο τσεπάκι πληρώνεις παράβολο κάθε φορά για κάθε προκήρυξη, έτσι για να ενισχύουμε το δημόσιο και να μην σε καλεί ούτε έστω να σε δούνε, να δώσεις μια συνέντευξη ρε αδερφέ…(πού τέτοια τύχη). Πρέπει κι εκεί να έχεις γνωστό. Όπως πολλοί γνωρίζετε οι θέσεις του δημοσίου (οι περισσότερες για να μην πω όλες) είναι φωνογραφημένες. Συνέχεια προσλήψεις από την πίσω πόρτα, αδημοσίευτες προκηρύξεις, για να μην πω ότι δημοσιεύονται σε μια εφημερίδα που ίσως να μην την έχεις ξαναδεί ποτέ ή δεν έτυχε να τη διαβάσεις!

Αγαπητέ άνεργε ποτέ μην απελπίζεσαι γιατί κάποια στιγμή θα δικαιωθείς για τους κόπους που έκανες και θα γυρίσει ο τροχός. Κάποια στιγμή κάποιος θα γίνει το δικό σου μέσο και θα έχεις μια καλή δουλειά. Κάποιος ίσως να εκτιμήσει γρήγορα τα προσόντα σου και να εξελιχθείς! Ποτέ όμως μην πέσεις στο επίπεδο που έχουν πέσει κάποιοι και την αταλαντοσύνη την έχουν κάνει επάγγελμα! Όπως θα βλέπεις στα κανάλια (τώρα που έχεις χρόνο) πολύς κόσμος πληρώνεται επειδή το ρεζίλη τους έχει πέραση κα πουλάει. Και μόνο που ασχολούνται μαζί τους πληρώνονται! Η ηλίθια γνώμη τους ισχύει κι ας μην έχουν καν τις στοιχειώδεις γνώσεις! Τα οικογενειακά και τα προσωπικά προβλήματα πάλι πουλάνε! Ελπίζω αγαπητέ πτυχιούχε άνεργε να μην φτάσεις σε αυτό το χάλι από αυτή την απογοήτευση. Κράτα ψηλά το κεφάλι και κάποια στιγμή το σκονισμένο σου πτυχίο θα αποκτήσει αξία.!

Δεν υπάρχουν σχόλια: