Σε αυτή την ιστοσελίδα προβάλλονται νέες ιδέες και απόψεις για διάφορα θέματα και γενικά παρουσιάζεται η άποψη μου ΕΛΕΥΘΕΡΑ, κατοχυρωμένη απο το Άρθρο 5 και 14 του Συνταγματος!
Τώρα με την επιδότηση των φοιτητών για πτυχία πληροφορικής γίνεται ένας πανικός στα εξεταστικά κέντρα. Φοιτητές τρέχουν να προλάβουν το πρόγραμμα, καθηγητές και φροντιστήρια υπόσχονται σε σύντομο χρονικό διάστημα να εκπαιδεύσουν τους υποψήφιους να δώσουν εξετάσεις!
Το συμπέρασμα που βγαίνει από αυτή την ιστορία είναι ότι όσο ποιο μεγάλο είναι το φροντιστήριο τόσο πιο μάπα θα είναι η εκπαίδευση και κατά συνέπεια και οι εξετάσεις!
Στα μεγάλα φροντιστήρια επικρατεί ένα μπάχαλο από τμήματα για να «βολέψουν» όλους τους υποψηφίους και υπόσχονται επιτυχία! Τμήματα με 10-15 άτομα προσπαθούν να μάθουν πληροφορική και να αποκτήσουν ένα πτυχίο. Δυστυχώς δεν γίνεται δουλειά έτσι. Ένα τμήμα για να κάνεις σωστό μάθημα πρέπει να μην έχει διψήφιο αριθμό υποψηφίων. Όταν κάνουμε ένα τμήμα κοιτάζουμε και λίγο την ποιότητα που θα βγει σε αυτά τα παιδιά. Δυστυχώς τους βλέπουν σαν ευρώ και πολλοί φεύγουν δυσαρεστημένοι.
Καθηγητές παρακαλάνε τους επιτηρητές να τους βοηθήσουν για να περάσουν τις ενότητες και κυρίως τώρα με τις επιδοτήσεις κοιτάζουν πώς να τα αρπάξουν. Αν αποτύχει ο φοιτητής θα αναγκαστεί να πληρώσει το ποσό. Επίσης δεν θα πάρει την επιδότηση και το φροντιστήριο! Ε βέβαια! Δεν λέω δύσκολοι καιροί αλλά όχι κι έτσι.
Με μια εβδομάδα μαθημάτων δεν γίνεται να δώσεις εξετάσεις και να επιτύχεις και να θέλεις να κάνει ο επιτηρητής τα στραβά μάτια. Αυτό πάει πολύ!!!
Είναι καλύτερα να θυσιάσεις κάποια χρήματα και να μάθεις 5 πράγματα σε εύλογο χρόνο και όχι έτσι, «άρπα κόλα». Επίσης καλό είναι να διαθέτει την ευαισθησία ο εκπαιδευτής του φροντιστηρίου και να πει οτι δεν προλαβαίνει κάποιος να δώσει εξετάσεις σε τόσο λίγο χρόνο!!!
Επίσης στα μεγάλα φροντιστήρια δεν λειτουργεί τίποτα σωστά με αποτέλεσμα να «κρεμάνε» και οι εξετάσεις. Πόσες φορές το σύστημα δεν ανταποκρίνεται και γίνονται καθυστερήσεις χωρίς λόγο!
Ποτέ δεν πρέπει να γίνονται εξετάσεις με πολλούς υποψηφίους και λιγότερους υπολογιστές. Δηλώνουν πολλοί 10 άτομα ενώ λειτουργούν 8 ή και λιγότεροι υπολογιστές! Πρέπει να περιμένει ο υποψήφιος να αδειάσει θέση. Εμ όχι !!!Δεν είναι κατάσταση αυτή. Γιατί βιάζεστε? Μέρες δεν υπάρχουν ? Μήπως θέλετε να πάρετε όλο τον κόσμο ?? Όταν πρόκειται για επιδότηση θέλετε λεφτά!
Τους τεχνικούς τι τους έχετε? Ή μήπως ο ίδιος ο τεχνικός είναι και ο εκπαιδευτής και δεν έχει πολύ χρόνο να κάνει μια σωστή συντήρηση τα μηχανήματα??? Για να μην πω οτι δεν εχει ιδέα πως γίνεται αυτή η συντήρηση!!! Τσιγκουνιά ρε παιδί μου! Όλοι να παρουν και όχι να δώσουν!!
Νομίζω ότι η ποιότητα και η καλή εκπαίδευση λείπει από πολλούς. Λίγοι είναι οι επαγγελματίες κι αυτοί δεν είναι γνωστοί!
Αυτό λοιπόν που έχω να πω είναι ότι πρέπει να προσέξετε σε ποιόν θα δώσετε τα χρήματά σας. Αν πάλι βιάζεστε λόγω κάποιας επιδότησης τότε κάντε ένα καλό ψάξιμο και μην πάτε στο πρώτο που θα βρείτε στην έξοδο ενός πανεπιστημίου ή ενός κεντρικού δρόμου!
Όποιος θέλει να πάει σε νοσοκομείο για να εξεταστεί για σοβαρό πρόβλημα την έβαψε. Τι γίνεται όμως όταν η κατάσταση επείγει και πρέπει να γίνει κάτι άμεσα? Το χαρτάκι με τον αριθμό 350 δεν μας ικανοποιεί! Άρα η λύση είναι τα ιδιωτικά νοσοκομεία!! Λοιπόν έχουμε και λέμε ότι τους γιατρούς τους πληρώνουμε επί τόπου! Κάθε εξέταση είναι πανάκριβη και κοστίζει γύρω στα 400€. Αν τύχει να παραμείνεις τότε θα πρέπει να πληρώσεις και 150 τουλάχιστον για διαμονή μέσα στο ιδιωτικό νοσοκομείο. Μια χαρά! Αυτή είναι η δωρεάν υγεία! Λέμε τώρα ότι πληρώσαμε περι τα 1000€ για να κάνουμε μερικές εξετάσεις. Οι εντυπώσεις δεν ήταν καλές. Οι εξετάσεις καθυστερούσαν με αποτέλεσμα να χρειαστεί και άλλες μέρες να καθίσεις μέσα που σημαίνει ότι συνεχίζεις να πληρώνεις. Οι γιατροί λένε ότι είναι διαπρεπείς και πολύ καλοί εκεί. Μετά από έρευνα ανακάλυψα και μέτριους έως άθλιους ότι χειρουργούν εκεί. Τέλεια! Το προσωπικό?? Δεν πολύ ενδιαφέρεται να βοηθήσει και κυρίως οι νοσηλεύτριες! Δυστυχώς αυτό το επάγγελμα είναι δύσκολο και απαιτεί δυνατούς χαρακτήρες. Από τη στιγμή όμως που κάποιος το επιλέγει οφείλει να τηρήσει κάποιους τρόπους συμπεριφοράς και κατ’ αρχήν να μην είναι αγενής με την μεγάλη ηλικία! Το φαγητό ήταν ελάχιστο. Δεν σε ταΐζουν μπορεί λόγω εξετάσεων. Όταν τις κάνεις τι γίνεται?? Νηστικοί? Πιθανόν να κάνω λάθος… Αφού πέρασαν 4 ημέρες χωρίς να ληφθούν οι εξετάσεις μας είπαν ότι θα σας στείλουμε τα αποτελέσματα στο σπίτι σας! Ωραία τόσες μέρες μέσα και πλήρωνα για να μου πείτε ότι θα μου τα στείλετε σπίτι μου. Ας υποθέσουμε ότι δεν κατάγομαι από μεγαλούπολη και ταξίδεψα πολλά χιλιόμετρα για να εισαχθώ σε αυτό το περίφημο κέντρο. Οι μέρες περνούν και οι εξετάσεις ακόμα στα χέρια μου. Παίρνω τηλέφωνο για να μάθω τι γίνεται και μου λένε ότι τα έχουν στείλει με ταχυδρομείο. Ρε παιδιά για τόσα χρήματα το ταχυδρομείο βρίκατε να κάνετε αυτή την αποστολή? Ο άνθρωπος μπορεί να πεθαίνει. Τι θα γίνει? Αν χαθούν? Σίγουρα δεν έχουν ευθύνη! Νομίζω για τα χρήματα που παίρνουν αξίζω μια καλύτερη αντιμετώπιση! Έτσι όπως είναι τα πράγματα μου φαίνεται είναι προτιμότερο να περιμένω…όχι την σειρά μου στα δημόσια νοσοκομεία…
(το πιο πάνω γεγονός δεν συμβαίνει σε μένα προσωπικά αλλά σε έναν άνθρωπο που τον αγαπώ πολύ και με στηρίζει συνεχώς!)
Πτυχίο του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης πέταξε στον κάλαθο των αχρήστων ο περίφημος ΔΟΑΤΑΠ, ο διάδοχος του ΔΙΚΑΤΣΑ οργανισμός αναγνώρισης των ξένων πτυχίων, που αρνήθηκε να το αναγνωρίσει επειδή ο κάτοχός του δεν είχε διδαχθεί Κληρονομικό Δίκαιο! Και αυτό δεν είναι το μόνο παράδοξο. Ο νεαρός έλαβε την εντολή να γραφτεί στο έκτο εξάμηνο της Νομικής Σχολής ελληνικού πανεπιστημίου ώστε να αποδείξει την επιστημονική αξία του, ολοκληρώνοντας τρία εξάμηνα σπουδών. Οταν έκανε αίτηση επανάκρισης της αναγνώρισης του πτυχίου του, οι εισηγητές του ΔΟΑΤΑΠ αποφάσισαν ότι του... φέρθηκαν σκληρά και βρήκαν άλλη λύση. Εκριναν ότι δεν έπρεπε να αρνηθούν το αίτημά του. Επρεπε απλώς να τον κατατάξουν στο έβδομο εξάμηνο της Σχολής για να μάθει στη Νομική ό,τι δεν διδάχθηκε στην Οξφόρδη!
Ελληνικός παραλογισμός ή όχι, ο υποψήφιος για την αναγνώριση του πτυχίου του, αφού ολοκλήρωσε τις απαιτητικές σπουδές του επί σειρά ετών στην Οξφόρδη, θα πρέπει τώρα να παρακολουθήσει και δύο εξάμηνα στη Νομική Σχολή ελληνικού πανεπιστημίου. Η διοίκηση της Σχολής θα αποφασίσει αν μπορεί να του αναγνωρίσει τη διδασκαλία συγκεκριμένων μαθημάτων, ώστε να μην τα ξαναδώσει όλα από την αρχή. Στην αντίθετη περίπτωση, θα κάνει δύο εξάμηνα και περίπου 15 μαθήματα για να αποκτήσει την επιβεβαίωση των ελληνικών πανεπιστημίων ότι ο Οξφόρδη παρέχει καλές σπουδές! Με άλλα λόγια, για να πάρει στα χέρια του «το χαρτί» που θα του επιτρέψει να γραφτεί στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών (ΔΣΑ) και να αποκτήσει τα ίδια επαγγελματικά δικαιώματα με τους Έλληνες δικηγόρους, καθώς το ομοταγές του Ιδρύματος με τα ελληνικά ΑΕΙ δεν μπορεί να αμφισβητηθεί.
Υπάρχουν πτυχία και πτυχία από αγγλικά πανεπιστήμια και αντί να μην αναγνωρίζουν τα πτυχία από τις σχολές «κάψε με» δυσκολεύουν και εκείνους που τελείωσαν ένα πολύ καλό πανεπιστήμιο.
Δυστυχώς στην Ελλάδα ο φόρος κληρονομιάς είναι από τους πιο μεγάλους σε σχέση με άλλες χώρες! Παρακάτω παραθέτω τον πίνακα με τους φόρους που ισχύουν και σε άλλες χώρες. Κάποιες δεν έχουν καθόλου φόρο και κάποιες άλλες διεκδικούν την πρωτιά παρέα με την χώρα μας!
Έχετε συναλλαγές με το δημόσιο?? Θέλετε να πάρετε πληροφορίες για κάποιο θέμα?? Την πατήσατε!! Η μάλλον δεν ξέρετε τι πρέπει να κάνετε. Ας πούμε για παράδειγμα ότι θέλετε να κάνετε τα χαρτιά σας σύμφωνα με μια προκήρυξη, είστε έξω από μια δημόσια υπηρεσία και θέλετε να πάρετε πληροφορίες για θέματα που λέει η προκήρυξη. Κάθεσαι εσύ (όρθιος) προσπαθώντας να διαβάσεις την προκήρυξη, γιατί δεν σου τη δίνουν φωτοτυπία (χαζοί είναι?) και διαπιστώνεις ότι θέλεις διευκρινίσεις.
Η πρώτη αντίδραση: «Τα γράφει όλα αναλυτικά η προκήρυξη!!!» Δεν αντιλέγω. Υπάρχουν όμως και απορίες! Δεν ξανακάναμε αίτηση και από χτες για κάτι σχετικά καινούργιο!
Η δεύτερη αντίδραση: «Μπείτε στο ίντερνετ, κατεβάστε την προκήρυξη και θα σας λυθούν όλες η απορίες!» Βρε χρυσέ μου την διάβασα και έχω σημειώσει απορίες. Πάλι να την διαβάσω?
Η Τρίτη αντίδραση: «Πάτε στον διευθυντή για περαιτέρω διευκρινήσεις!» Ο διευθυντής όχι μόνο δεν ξέρει αλλά δεν γνωρίζει για την υπάρχουσα προκήρυξη! Από νύχτα στα μεσάνυχτα! Ας πούμε ότι του υποδεικνύετε που θα τη βρει, τη διαβάζει κι αυτός εκείνη την ώρα. Λέει έπειτα και το καταπληκτικό «θα πάρετε τηλέφωνο στην Αθήνα γιατί εκεί στέλνονται οι αιτήσεις και εδώ απλά μας στέλνουν τα αποτελέσματα. Άντε να το καταπιώ και να μην κάνω μανούρα. (είδα τον ναρκαλιευτή ανοιχτό στον υπολογιστή και συγκροτήθηκα. Επίσης γύρω του θα βρίσκονται και Κανά δυο ωραίες παρουσίες!)
Οπότε επόμενος προορισμός το σπίτι για τηλέφωνο στην Αθήνα! Ρωτάς τον υπάλληλο την πρώτη απορία (αν έχεις δεύτερη κάηκες) και σου απαντά. Βιάζεται όμως να σε κλείσει! Αφού του λες και την δεύτερη απορία και σου απαντά βιαστικά σου λέει «εντάξει κύριε?» που σημαίνει ότι θέλω να κλείσω!!! Προφανώς όλος ο κόσμος θα πηγαίνει και θα τηλεφωνεί στα κεντρικά για να του λυθούν όλες αυτές οι απορίες που δεν μπορούν να λύσουν τα διευθυντικά στελέχη της εκάστοτε περιοχής που υπάγεστε.
Το πολύ καλό σε αυτή την ιστορία είναι με το εκκαθαριστικό σημείωμα το οποίο πρέπει καμιά φορά να υποβληθεί με τα άλλα δικαιολογητικά. Δεν διευκρινίζεται για το αν θα πρέπει να είναι θεωρημένο αλλά ας υποθέσουμε ζητείται θεωρημένο. Όσοι ασχολούνται με το ίντερνετ θα γνωρίζουν πολλοί καλά ότι εκτός από το να υποβάλλω ηλεκτρονικά μια φορολογική δήλωση μπορώ να εκτυπώσω και ένα αντίγραφο εκκαθαριστικού πάλι μέσω ίντερνετ και είναι εγκυρότατο!!!! Ε λοιπόν σε άλλη υπηρεσία αυτό δεν το κάνουν δεκτό. Ρε παιδιά αφού ισχύει γιατί το θέλετε από την εφορία θεωρημένο?? Ξέρετε τι σημαίνει αυτό… αναμονή καμία ώρα εκεί για να σου το δώσουν. Αν δεν πετύχεις κόσμο έχε καλώς!
Επίσης άλλοι μαζί με το εκκαθαριστικό σου ζητούν και βεβαίωση ΑΦΜ. Το ξέρω από πρώτο χέρι ότι το εκκαθαριστικό είναι ταυτόχρονα και βεβαίωση ΑΦΜ. Πως θα έκανες φορολογική δήλωση δίχως αυτό????οεεεεεεο???
Κάποιοι έχουν μείνει πίσω, άλλοι δεν ξέρουν τι ζητούν και άλλοι γίνονται έξαλλοι με αυτά τα δικαιολογητικά που ζητούν. Δεν λέω υπάρχουν και έντιμοι υπάλληλοι. Θυμάμαι μια φορά για ένα χαρτί που ήταν τελείως εκτός τόπου και χρόνου να παίρνει η δημόσια υπάλληλος της μίας υπηρεσίας σε άλλη και να γίνετε χαμός από μπινελίκια!
Κάντε βρε παιδιά λίγη ενημέρωση στον εαυτό σας. Βοηθήστε και μας που συνέχεια ταλαιπωρούμαστε. Διαβάστε λίγο όλα μπροστά σας είναι (Χαρτούρα και υπολογιστής. Όχι όμως για παιχνίδια!)
Όλοι μας όταν θέλουμε να κάνουμε μπάνιο αναζητούμε μια καθαρή θάλασσα. Πολλές φορές η θάλασσα αυτή δεν είναι ήρεμη και έχει πολλή κύμα που σημαίνει ότι οι μεγάλοι σε ηλικία άνθρωποι καθώς και τα παιδιά να προσέχουν περισσότερο! Υπάρχουν όμως και περιπτώσεις που πρέπει να κάνουμε πίσω και να μην μπούμε στον πειρασμό να κολυμπήσουμε στα κύματα!
Ας ξεκινήσω από τους γηραιότερους. Αυτό που γίνεται είναι να προσπαθούν να μπουν σε κυματώδης θάλασσα και όταν τα καταφέρουν δεν μπορούν να βγουν έξω! Αφού δεν διαθέτεις αντοχές τι θέλεις να μπεις να κολυμπήσεις?? Η απάντηση είναι «διακοπές ήρθα να μην κάνω ένα μπάνιο?? 5 μέρες όλο κύμα έχει!!» δε λέω σωστό κι αυτό αλλά ας ελπίσουμε να μην είναι το τελευταίο! Η καλύτερα αν θέλεις να κάνεις μπάνιο μείνει εκεί που σκάει το κύμα! Εκεί κινδυνεύεις λιγότερο έως καθόλου αν είσαι έξω έξω.
Μετά έχουν σειρά οι ενήλικοι που μπαίνουν χωρίς να υπολογίσουν τα παιδιά ακόμα και το ίδιο τους τον εαυτό. Τι θέλω να πω με αυτό. Υπάρχουν κάποιοι που πριν μπουν στη θάλασσα έχουν πιει 5-6 τσίπουρα, ή 3-4 μπύρες, έχουν φάει τον άμπακα και μετά θέλουν βουτήξουν στα κύματα! Πόσο σίγουρος είσαι ότι θα τα καταφέρεις με 5 κιλά φαγητό στην κοιλιά?? Μετά βλέπεις ότι δεν τα καταφέρνεις φωνάζεις σε βοήθεια τον ναυαγοσώστη (ο οποίος είναι ένας πιτσιρίκος) και αν εσύ είσαι λίγο παραπάνω από τα κιλά του μην περιμένεις να σε βγάλει έξω!!! Έπειτα κάποιοι βουτούν, δεν δίνουν σημασία στα παιδιά τους που συνήθως ακολουθούν τον μπαμπά τους και βουτούν κι αυτά. Κι ύστερα λένε πως φταίει ο φονιάς!!!!
Το άλλο που είδα φέτος??? Είδα μητέρα να πιέζει το παιδί της να μπει στη κυματώδης θάλασσα με τη δικαιολογία ότι δεν θα ξανακατέβουν για μπάνιο σύντομα! Το έπαιρνε από το χεράκι και το παιδί δεν ήθελε! (ήταν πιο έξυπνο και είχε αντιληφθεί τον κίνδυνο!!). Τι κόσμος υπάρχει!
Τέλος τα παιδιά δεν μπορείς να τα ρίξεις ευθύνες γιατί πολύ απλά ευθύνεται ο γονιός όποιος κι αν είναι αυτός. Άλλα καλοκαίρια υπήρξε γονιός που έπαιρνε αγκαλιά το παιδί, μετά δεν μπορούσαν να βγουν, έδινε το παιδί στο ναυαγοσώστη και αυτός έβγαινε λιπόθυμος! Τι σου φταίει το άμοιρο το παιδάκι και το παίρνεις μαζί σου στο θάνατο???
Επειδή κατάγομαι από μέρος του Πηλίου που βλέπει το Αιγαίο πέλαγος έχω δει πνιγμούς αρκετούς. Κάποτε δεν υπήρχαν ναυαγοσώστες πήγαιναν οι ντόπιοι με τα σωσίβια που είχαν διακοσμητικά στα μαγαζιά τους. Χάθηκαν αρκετοί άδικα! Κάθε χρόνο 2 με 3 πνιγμούς. Επίσης τα κύματα ήταν πολύ πιο μεγάλα. Τώρα λόγω λιμανιού και καιρικών συνθηκών είναι μικρότερα αλλά δεν παύουν να είναι θανατηφόρα.
Μην παίζετε με την ζωή σας!! Μην επαναπαύεστε με την παρουσία ναυαγοσώστη! Συμμορφωθείτε με τις υποδείξεις του και μην κάνετε του κεφαλιού σας! Η θάλασσα δεν αστειεύεται!
Όλοι μας ή τουλάχιστον πολλοί από μας βλέπουμε ακριβά αυτοκίνητα και ζηλεύουμε. Ακούμε την περιουσία των άλλων και τρελαινόμαστε. Λοιπόν αυτοί οι «νεόπλουτοι» είναι αυτοί που δεν ξέρουν να περνούν καλά και οι τσέπες τους έχουν καβούριατεραστίων διαστάσεων!! (καβουρομάνες τις λέμε εδώ!)
Ένα από τα άσχημα χαρακτηριστικά που έχουν είναι ότι κάνουν συνέχεια παρατηρήσεις και κατακρίνουν γενικώς τα δρώμενα. Δεν μου αρέσει το ένα, δεν μου αρέσει το άλλο. Άκουγα μια κουβέντα τις προάλες για αμάξια και ο λεφτάς ήθελε να δείξει ότι δεν του αρέσουν τα ακριβά αυτοκίνητα γιατί κάποια είναι μεγάλα και δεν χωρούν να παρκάρεις άλλα ότι δεν βρίσκεις ανταλλακτικά στην επαρχεία κλπ. Ο υιός του κυρίου τον 15αυγουστό κυκλοφορούσε με μια AUDIS6! Προφανώς ο υιός δεν θα έδωσε σημασία στην κουβέντα του πατέρα του!
Επίσης είδα άγνωστους με ακριβά αυτοκίνητα και ακριβό lookνα ζητούν δωμάτιο και να τους ξινίζει η τιμή του δωματίου. Τους φάνηκε ακριβό 40€ δωμάτιο και κάνανε και παζάρια! Έλεος ρε παιδιά. Με BMWΜ3 θέλεις και καλύτερη τιμή? Άλλη συμπεριφορά περίμενα. Αλήθεια τέτοια αυτοκίνητα στην λαϊκή τα βρίσκω?? Θα ρωτήσω κανένα μαύρο… όλα γίνονται σήμερα!
Τυχαίνει να συναλλάσσομαι με τέτοιους ανθρώπους και ξέρω ότι έχουν ΤΑ λεφτά! Αν δείτε όμως τι παραγγέλνουν και τι τζίρο κάνουν δεν θα το πιστέψετε. Και δεν είναι μόνο αυτό απλά σου τι σπάει το γεγονός ότι δεν έχουν τι διάθεση ναπληρώσουν! Τι θέλω να πω με αυτό. Ας πούμε ότι δυο άτομα πίνουν τσίπουρα (όχι πολλά κανά δυο) και μετά ζητούν τον λογαριασμό. Ο ένας που το έχει το χρήμα ψάχνει, ψάχνει και βρίσκει το μεγάλο χαρτονόμισμα αφού ο άλλος το έχει βρει και κάνει την κίνηση να πληρώσει!! Αυτό λέγετε εσκεμμένη καθυστέρηση!! Επίσης αν το βρει τότε θα έρθει η ώρα που θα διψάσει και θα θέλει να πιει νεράκι του θεού και όση ώρα πίνει νερό και με το άλλο χέρι κρατάει το χαρτονόμισμα, όχι μόνο δεν κάνει καμία κίνηση να το δώσει στον σερβιτόρο αλλά πάλι εσκεμμένα περιμένει τον άλλον να κάνει την κίνηση να πληρώσει! Αυτό λέγετε τραβάτε με κι ας κλαίω, να τα κάψω τα λεφτά μου σου το λέω!
Νεόπλουτο φιλαράκι αν δενέχεις διάθεση να πληρώνεις ΜΗΝ πληρώνεις και σταμάτα να παίζεις θέατρο ψάχνοντας τάχα μου να βρεις το χρήμα. Ούτε να προτείνεις τάχα μου να ζητήσεις το λογαριασμό γιατί τα ξέρουμε τα νέα. Σκυλί που γαβγίζει δεν…πληρώνει!! Κράτα τα λεφτά σου για σένα και καλύτερα θα ήταν να ξυπνήσεις και να μην εκμεταλλεύεσαι τον άλλον! Καλύτερα κάτσε στη σπιταρόνα σου και στην πισίνα σου και κάνε και μια βουτιά να συνηθίσεις!
Τελικά μόνο οι απλοί άνθρωποι ξέρουν να περνούν καλά και είναι πραγματικοί ανοιχτοχέρηδες!
Βλέπω διάφορους πελάτες όταν είναι μεγάλη παρέα να μαλώνουν για θέματα πληρωμής! Όχι εγώ θα πληρώσω! Μα τι λες τώρα δικά μου είναι αυτά, σε παρακαλώ, και τέτοια. Συγκεκριμένα είναι κάποιοι πελάτες που υποτίθεται ότι είναι οικονομικά ευκατάστατοι με ακίνητα και κινητά, μαζεύονται με την 8μελή παρέα τους σε ένα μαγαζί και εκεί που περιμένεις να σου κάνουν έναν ικανοποιητικό τζίρο (πχ 3€ ας πούμε το κάθε είδος έχουμε ένα σύνολο περίπου 24 €) ο λογαριασμός με τα βίας αγγίζει τα 8€!!! Κάποιοι δεν παίρνουν, άλλοι ζητούν ένα ποτήρι νερό και τέτοια!! Το θέμα είναι ότι σκοτώνονται για το ποιος θα πληρώσει το υπέρογκο ποσό των 8€! Όταν όμως είσαι σε κάποιο εστιατόριο και έρθει ο λογαριασμός 50€ τότε δεν υπάρχει αυτός ο τσακωμός. Με το που λέει κάποιος «δικά μου είναι αυτά», η κουβέντα κλείνει με ένα απλό ευχαριστώ και τουμπεκί! Δεν θα κάνει ο άλλος τον κόπο να μαλώσει ή να πληρώσει 50€, οι καιροί είναι δύσκολοι!
Επίσης όταν είσαι σε μια μικρή παρέα ίσως να έχεις πιαστεί κι εσύ κοροΐδο με το να πληρώνει κάποιος άλλος τους καφέδες επειδή έχει 50ευρω χαρτονόμισμα και το δίνει επειδή θέλει να το χαλάσει. Αν δοκιμάσεις να του δώσεις τα χρήματα που αναλογούν σε αυτό που έχεις πάρει, θα λάβεις μια απάντηση τύπου: «πληρώνω εγώ τώρα κι εσύ πληρώνεις το βράδυ!» Ουσιαστικά τι έχει γίνει εδώ?? Πλήρωσε τον καφέ σου που κοστίζει 3€ κι εσύ πληρώνεις το βραδινό του ποτό (καφέ δεν θα πάρεις βραδιάτικα) 7€. Ωραίος ??
Το κέρασμα δυστυχώς σήμερα δεν γίνεται επειδή το αισθάνεται πραγματικά κάποιος. Γίνεται με αντάλλαγμα. Ο άλλος από αυτό το κέρασμα περιμένει κάτι από εσένα. Να τον κεράσεις κι εσύ, να τον περιποιηθείς εκεί που πρέπει, ίσως να του κάνεις καμία «περίεργη» εξυπηρέτηση και όχι πολύ μακριά στο χρόνο γιατί μετά υπάρχουν και παρεξηγήσεις. Πρέπει να γίνει αμέσως μετά την επόμενη συνάντηση που μπορεί να είναι είτε σε μια μέρα είτε σε έξι μήνες!
Επίσης το κέρασμα πρέπει να γίνεται πάντα σε ολόκληρο και όχι για μέρος του λογαριασμού για να είσαι εντάξει με τους υπόλοιπους. Σε μια παρέα τις περισσότερες φορές όταν αποφασίσεις να πληρώσεις παίρνει η μπόρα και τους υπόλοιπους γνωστούς ή αγνώστους που παρεβρίσκονται. Εντάξει υπάρχουν και περιπτώσεις που λες ότι εγώ θα πληρώσω και το ποτό του φίλου μου και της κοπελιάς που συνοδεύεις και πρέπει αυτό να το συνοδέψεις με μια καλή δικαιολογία για τους υπόλοιπους. (Δεν αναφέρομαι στα ζευγάρια που πληρώνει ένας από τους δύο αλλά σε περιπτώσεις που πληρώνεις και για παραπάνω άτομα).
Το ζήτημα είναι ότι κάποια πράγματα δεν τα βλέπεις όταν τα κάνεις εσύ ο ίδιος παρά μόνο όταν γίνεται από κάποιους άλλους και τυχαίνει εκείνη τη στιγμή να είσαι ο παρατηρητής! Είναι ένα καλό μάθημα savoirvivreγια όλους αρκεί να έχεις την τύχη να συμμετάσχεις σε τέτοιες ή παρόμοιες περιπτώσεις!
Σε όλα τουριστικά μέρη που όλοι πλέον βρίσκονται σε διακοπές, πέρα από την ακρίβεια των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων για την μεταφορά του οχήματος υπάρχει και ένα άλλο μεγάλο πρόβλημα! Το πάρκινγκ! Μια θέση την σήμερον ημέραν είναι δυσεύρετη και κυρίως τώρα το καλοκαίρι στα τουριστικά μέρη. Επειδή τυχαίνει να εργάζομαι σε τουριστική περιοχή βλέπω καθημερινά διάφορα ευτράπελα που γίνονται για μια θέση πάρκινγκ.
Ξεκινάμε με τα πάρκινγκ των καταστημάτων που κάποιοι βγάζουν ταμπέλες για να εξασφαλίσουν είσοδο στο κατάστημά τους. Ο ένας (ο Α ας τον ονομάσουμε) έχει μεγάλη κουζίνα και κατεβάζει δυο ταμπέλες με τιμοκαταλόγους. Ο διπλανός ( ο Β) που δεν έχει ποικιλία δεν κατεβάζει καθόλου ταμπέλα. ας υποθέσουμε ότι και οι δύο καταστηματάρχες διαθέτουν δωμάτια και μόλις αδειάσει μια θέση μπροστά από το κατάστημα του Β, ο Α βάζει μια καρέκλα. Τι πρέπει να κάνει ο κάθε υποψήφιος πελάτης που βλέπει την καρέκλα? Ο Β πως πρέπει να αντιδράσει? Αυτό που γίνεται είναι ότι κάποιος πελάτης θα βγει και θα πετάξει τις καρέκλες και θα βάλει το αμάξι του. Για μένα έχει δίκιο γιατί κανένας δεν μπορεί με την χρήση καρεκλών να εμποδίζει τις ελεύθερες θέσεις πάρκινγκ! Μετά από αυτή την πράξη, θα βγει ο Α και θα πει ότι δεν μπορεί να παρκάρει εκεί και θα χρησιμοποιήσει διάφορες φτηνές δικαιολογίες. Ο Β θα αντιδράσει και θα υποστηρίξει ότι δεν είναι σωστό να βάζει ο Α καρέκλες μπροστά από το κατάστημά του, να βγάλει τις ταμπέλες με τους καταλόγους και να βάλει εκεί τα αυτοκίνητα των πελατών του αν θέλει. Μετά επακολουθεί καυγάς, φωνές κατά τα γνωστά πρότυπα! Το πρόβλημα σε αυτά τα τουριστικά μέρη ξεκινάει από την ανεπάρκεια των θέσεων πάρκινγκ και τα συμφέροντα του δημάρχου! Μπορεί ο Α να κατεβάσει ταμπέλες και να πιάνει πολύτιμες θέσεις πάρκινγκ? Εγώ θα του δώσω ένα δίκιο, πρέπει να υπάρχει έστωμια απαγορευμένη διαγράμμιση μπροστά στην είσοδο του καταστήματος για ευνόητους λόγους…όσο για τις καρέκλες αυτό κι αν απαγορεύεται!!
Οι καρέκλες στην πολυτελή τους έκδοση είναι γλάστρες! Αυτές μπαίνουν ανά ζευγάρια για να κρατήσουν μια ή και δύο θέσεις πάρκινγκ. Όταν τις βλέπει ο υποψήφιος οδηγός δεν μπαίνει στον κόπο να κουβαλήσει γλάστρες! Αν εμφανιστεί τώρα κάποιος που έχει τη διάθεση να τις μετακινήσει τότε θα ακουστεί η υπερφανταστική δικαιολογία: περιμένω αυτοκίνητο για να ξεφορτώσει! Από τις πιο χαζές δικαιολογίες. Αν κοιτάξεις το οίκημα που προσπαθείς να παρκάρεις θα διαπιστώσεις ότι είναι ενοικιαζόμενα δωμάτια, τραπέζια δεν υπάρχουν, όπως και ταμπέλα με ονομασία, οπότε το αυτοκίνητο τι θα ξεφορτώσει?? ΑΛΛΟΔΑΠΕΣ?? Η μήπως σεντόνια και μαξιλάρια για να κοιμηθείς με τις αλλοδαπές???
Οι γνωστοί είναι αυτοί που κάνουν την χειρότερη ζημιά! Βάζουν το αμάξι τους έτσι ώστε να καταλαμβάνουν 2 θέσεις πάρκινγκ. Το βάζουν με αυτόν τον τρόπο τον αμάξι τους για να έχουν μια έξτρα θέση σε περίπτωση που κάποιος φίλος αποφασίσει να έρθει κι αυτός. Ε να μην έχει μια θεσούλα βρε αδερφέ??
Τις προάλλες ένα ζευγάρι έψαχνε μια θέση πάρκινγκ και για καλή τους τύχη λίγο πιο πέρα κάποιος έφευγε. Πάει η κοπέλα να πιάσει τη θέση. Μετά από 5 λεπτά αναμονής (ο οδηγός ανέβαζε τα πράγματα στο δωμάτιο)φτάνει ένας άλλος ,ανάβει αλάρμ και προσπαθεί να μπει στη θέση. Η κοπέλα ευγενικά του λέει ότι περιμένει αμάξι. Ο οδηγός όμως του άλλου αμαξιού ισχυρίζεται ότι μετά από αυτόν ήρθε για την θέση και ότι δεν την είδε να περιμένει! Φωνές, κακό, κατεβαίνει και ο οδηγός του πρώτου αμαξιού που ήταν με την κοπέλα και πιάστηκαν στα χέρια! Τελικά η κοπέλα κέρδισε τη θέση (με τη βοήθεια κάποιων περαστικών που την υποστήριξαν) και ο φίλος της κέρδισε μερικές μπουνιές! Έτσι καταντήσαμε!
Το καταπληκτικό από όλα ήταν ένα παρκάρισμα που είχε κάνει ένας ντόπιος και κρίμα που δεν το έχω βγάλει φωτογραφία ( δεν είχα πάρει κινητό μαζί μου)! Κάποιος ντόπιος λοιπόν, επειδή δεν έβρισκε θέση πάρκινγκ άφησε το 4χ4, κάθετα στο δρόμο. Δηλαδή μεταξύ δυο αυτοκινήτων υπήρχε ένα κενό, αλλά δεν χωρούσε να μπει αυτοκίνητο, το γύρισε κάθετα, ανέβηκε το πεζοδρόμιο και η μούρη του αμαξιού εξείχε στη μέση του δρόμου. Το αποτέλεσμα ήταν ότι όχι μόνο εμπόδιζε την διέλευση των πεζών αλλά και του λεωφορείου, που όταν έφτασε η ώρα να περάσει είχε σταματήσει όλη την κίνηση, όλοι κορνάρανε και ο οδηγός είχε πάει για μπάνιο! Έτσι…
Για μένα σίγουρα οι καταστηματάρχες στα τουριστικά μέρη έχουν μια μεγάλη μερίδα ευθύνης για το πάρκινγκ, αλλά εδώ που τα λέμε φταίμε κι εμείς λίγο. Στο κάτω κάτω δεν αξίζει να χαλάμε τη διάθεσή μας και τις διακοπές μας για μία θέση! Σίγουρα δεν αρέσει σε κανέναν να μας πιάνουν κοροΐδα και να μας το παίζουν έξυπνοι αλλά εμείς είμαστε τα λεφτά και η εξυπνάδα που μπορούμε να κάνουμε είναι να μην πατήσουμε ποτέ στο μαγαζί τους!
Ορισμένες από τις παραβάσεις του αγορανομικού κώδικα θα τιμωρούνται με διοικητικό πρόστιμο.
- Η είσπραξη από χονδρική ή λιανική πώληση ή παροχή υπηρεσίας ποσού που υπερβαίνει την κανονική τιμή το πρόστιμο θα είναι το 2% επί του κύκλου εργασιών για το τελευταίο 12μηνο ή 5000€ ανά προϊόν ή υπηρεσία αν δεν μπορεί να υπολογιστεί ο κύκλος εργασιών.
- Η ελλιπής στάθμιση ή μέτρηση κατά την πώληση προϊόντος (πχ. στην παράδοση καυσίμων), τιμωρείται μόνο με διοικητικό πρόστιμο ύψους 2.000ευρώ.
- Η κατοχή ψευδών οργάνων μέτρησης, η μεταχείριση οργάνων μέτρησης άλλων από τα κατά νόμο προβλεπόμενα, η αποποίηση μέτρησης ή ζύγισης, τιμωρείται με διοικητικό πρόστιμο ως εξής: ποσοστό 2% επί του κύκλου εργασιών του τελευταίου 12μήνου, που πραγματοποιήθηκε στο συγκεκριμένο σημείο πώλησης που διαπιστώθηκε η παράβαση, ή 10.000 ευρώ, αν δεν είναι δυνατόν να υπολογισθεί ο ανωτέρω κύκλος εργασιών.
- Η απαίτηση ή είσπραξη τιμήματος υψηλότερουεκείνου που αναγράφεται στις πινακίδες, τιμοκαταλόγους και τιμολόγια (π.χ. σε καταστήματα μαζικής εστίασης, σούπερ μάρκετ, κλπ.), τιμωρείται μόνο με διοικητικό πρόστιμο ως εξής: 1.000 ευρώ, όταν η παράβαση διαπιστώνεται σε ένα είδος, 2.000 ευρώ ανά είδος, όταν η παράβαση διαπιστώνεται σε 2 έως 5 διαφορετικά είδη, 3.000 ευρώ ανά είδος, όταν η παράβαση διαπιστώνεται σε 6 έως 10 διαφορετικά είδη και 4.000 ευρώ ανά είδος, όταν η παράβαση διαπιστώνεται σε περισσότερα από10 διαφορετικά είδη.
- Η μη κατοχή και μη έκδοση τιμολογίων αγοράς και πώλησης, καθώς και η μη επίδειξη τιμολογίου στα ελεγκτικά όργανα που θα το ζητήσουν, τιμωρείται μόνο με διοικητικό πρόστιμο ύψους 5.000 ευρώ.
- Για στέρηση ενδεικτικών πινακίδων, με την αναγραφή του είδους, της ποιότητας, της προέλευσης και της τιμή πώλησης αυτού, το ύψος του διοικητικού προστίμου αναπροσαρμόσθηκε από τα 350 ευρώ στα 500 ευρώ.
Επιπλέον, με τον νέο νόμο, ορισμένες παραβάσεις του Αγορανομικού Κώδικα θα τιμωρούνται πλέον, εκτός από την άσκηση ποινικής δίωξης και με διοικητικό πρόστιμο. Ενδεικτικά, αναφέρονται οι εξής παραβάσεις: η άρνηση ή η ανακριβής παροχή πληροφοριών προς το καταναλωτικό κοινό και τις ελεγκτικές αρχές, τιμωρείται και με διοικητικό πρόστιμο ύψους 5.000€ , ή παρεμπόδιση ελέγχου, τιμωρείται με διοικητικό πρόστιμο ύψους 5000€, η παραποίηση ή νόθευση ειδών βιοτικής ανάγκης πλην τροφίμων, που προορίζονται για εμπορία, τιμωρείται με διοικητικό πρόστιμο 15000€. Ειδικά για τα προϊόντα πετρελαιοειδών το πρόστιμο είναι 30000€.
Η κατοχή προς εμπορία ή πώληση τροφίμων μη ασφαλών, ακατάλληλων για κατανάλωση και επιβλαβών για την υγεία, τιμωρείται με διοικητικό πρόστιμο από 2000€ έως 200000€.
Τα πρόστιμα έως 2000€ επιβάλλονται από τα αρμόδια διοικητικά όργανα, ενώ για για πρόστιμα άνω των 2000€ με απόφαση νομάρχη.
Κάθε χρόνο ακούμε προειδοποιήσεις για τον ήλιο και τις επιπτώσεις του. Δεν χρειάζεται πανικός γιατί με λίγη προσοχή μπορούμε να προστατευθούμε και να μην εκτεθούμε σε κίνδυνο.
1)αποφύγετε τις να κάνετε ηλιοθεραπεία τις ώρες 12:00 έως 16:00. αυτές οι ώρες είναι οι πιο επικίνδυνες αλλά γενικά χρειάζεται πάντα να βάζετε αντηλιακό.
2)Τα αντιηλιακά που κυκλοφορούν περιέχουν χημικές ουσίες που είτε απορροφούν την ακτινοβολία είτε την αντανακλούν.
3)Το αντηλιακό θα πρέπει να απορροφά εκτός από τις ακτίνες Α και τις ακτίνες Β. πολλά αντηλιακά προσφέρουν προστασία μόνο για τις ακτίνες Α
4)Το δέρμα χρειάζεται προστασία ακόμα κι όταν έχει μαυρίσει. Το μαυρισμένο δέρμα μπορεί να απορροφά το 90% των ακτινών Β, αλλά δεν φαίνεται να συμβαίνει το ίδιο και με τις ακτίνες Α.
5)Η επάλειψη πρέπει να γίνεται τουλάχιστον μισή ώρα πριν και να επαναλαμβάνεται κάθε 2-3 ώρες.
6)Αν το αντηλιακό δεν είναι αδιάβροχο, τότε θα πρέπει να γίνεται νέα επάλειψη κάθε φορά που βγαίνετε από την θάλασσα και όταν ιδρώνετε.
7)Τα αντηλιακά είναι απαραίτητα για αυτούς που προτιμούνε το βουνό από τη θάλασσα!. Όσο μεγαλύτερο είναι το υψόμετρο τόσο μεγαλύτερη είναι και η απορρόφηση της ακτινοβολίας από την ατμόσφαιρα.
8)Το αντηλιακό είναι απαραίτητο και στη σκιά. Οι ακτίνες του ήλιου αντανακλώνται στην θάλασσα και στην άμμο και μπορούν να σας εντοπίσουν και κάτω από την ομπρέλα.
9)Εάν παρατηρήσετε οποιοδήποτε σύμπτωμα σταματήστε αμέσως τη χρήση του συγκεκριμένου αντηλιακού.
10)Όσο για την μορφή του αντηλιακού αν θα είναι σε λάδι ή κρέμα δηλαδή πάλι εξαρτάται από τον τύπο του δέρματος. Τα λιπαρά δέρματα χρειάζονται κρέμα ενώ τα ξηρά λάδι.
Τι είναι ο δείκτης προστασίας
Ο αποκαλούμενος δείκτης προστασίας SPF (sunprotectionfactor) εκφράζει την αποτελεσματικότητα των αντηλιακών. Αν χρησιμοποιούμε αντηλιακό με δείκτη προστασίας 10, μπορούμε να εκτεθούμε στον ήλιο δεκαπλάσιο χρόνο από αυτόν που απαιτείται για να πάθουμε ηλιακό έγκαυμα. Ο χρόνος αυτός ονομάζεται ερυθηματογόνος δόση (ΕΕΔ). Η ΕΕΔ εξαρτάται από τον τύπο του δέρματος ( τα σκουρόχρωμα δέρματα έχουν μεγαλύτερο ΕΕΔ), την κατάσταση επιδερμίδας και την γενική κατάσταση υγείας του ατόμου. Δηλαδή αν ένας άνθρωπος έχει πρόβλημα καρδιάς, η ΕΕΔ είναι μικρότερη από ότι ενός υγιούς ατόμου. Για τα βρέφη συνίσταται αντηλιακό προστασίας τουλάχιστον 19.
Ο κ. Τώνης Βαβάτσικος ήταν από τους πιο χαμογελαστούς ανθρώπους που έχω γνωρίσει. Έκανε διακοπές στον Αη-Γιάννη Πηλίου και αισθάνθηκα πολύ τυχερός που γνώρισα μια τέτοια προσωπικότητα. Εγώ φυσικά πιο μικρός θυμάμαι που μου έλεγαν ότι κυκλοφορεί μια «φίρμα» στον Αη- Γιάννη και έψαχνα να βρω ποιος είναι αυτός ο άνθρωπος που τραγουδάει σε διάφορα μέρη της πόλης και πολύς κόσμος τον αγαπάει. Τραγουδούσε στην εξωραϊστική του Βόλου και πολλοί ήταν εκείνοι που του έλεγαν τα τραγούδια του να τα στείλει στο φεστιβάλ Θεσσαλονίκης. Πίστευε ότι αν τα έστελνε δεν θα καταλάβαιναν την ποιότητα του στίχου του και γι’ αυτό δεν έκανε καμία κίνηση ώσπου μια μέρα αποφάσισε να στείλει τα κομμάτια του και πολλά από αυτά βραβεύτηκαν όπως το «Ποιος να ξέρει στο βλέμμα του πίσω τι κρύβει ο Θεός για μας» (1974) , «ήταν όμορφη εποχή», «το κόκκινο φώς» από τα cd«παρηγορια μας» (που ήταν το πρώτο του), «και τώρα τι μου μένει» κλπ.
Αυτό όμως που μου έκανε εντύπωση πέρα από τα τραγούδια του ήταν η φανταστική Ντίσκο που είχε στον Αη- Γιάννη. “ΟntheRocks” λεγόταν! Άλλο να σας την περιγράφω και άλλο να την ζήσετε! Βρίσκονταν στο λιμάνι του Αη- Γιάννη, είχε στην αμμουδιά ξύλινα τραπεζάκια με κεράκια και ήταν περιτριγυρισμένη από ένα δίχτυ με χαμηλά φώτα. Στη μέση ήταν η πίστα, η μουσική 80ς φυσικά και ποτά σίγουρα όχι όπως τα νεροζούμια που πίνουμε σήμερα. Εκεί πήγαινες με τον/ την συνοδό σου και έφευγες ερωτευμένος! Θυμάμαι τότε που έβγαινα τα πρώτα μου ραντεβού εκεί και είχα πάντα επιτυχία. Η μουσική και το περιβάλλον με μάγευαν! Όταν έβαζε κι εκείνες τις μπαλάντες…, πάρτυ λυκείου θύμιζε που διαλέγαμε ποια κοπέλα θα ζητήσουμε να χορέψουμε! Ακόμα θυμάμαι τον πρώτο μου έρωτα! Επίσης αν ήθελες να περάσεις καλά και να χορέψεις πάλι εκεί πήγαινες. Όλα τα δωμάτια των ξενοδοχείων άκουγαν την μουσική του και ποτέ δεν ενόχλησε τα αυτιά όλων αυτών που την απολάμβαναν. Θυμάμαι που ξενυχτούσα στο μπαλκόνι με τα τραγούδια του!
Τώρα, αγαπημένε φίλε των παιδικών μας χρόνων καλό σου ταξίδι. Ίσως εκεί που πας να μπορέσεις να ξανατραγουδήσεις, να μπορέσεις να διοργανώσεις το δικό σου φεστιβάλ τραγουδιού, να ξαναφτιάξεις το δικό σου (και δικό μας) μαγαζί που μας μάγεψε και ερωτευθήκαμε και να είσαι πάντα χαμογελαστός έτσι όπως σε γνωρίσαμε.
Αμφιμονοσήμαντη αγάπη μου, για μια ακόμη φορά θα ήθελα να σου περιγράψω τις συντεταγμένες του εφαρμοστού διανύσματος που έχει αρχή την καρδία μου και πέρας τα μάτια σου, μάτια που αποτελούν ταυτοτική συνάρτηση των δικών μου. Όταν βλέπω τις καμπύλες της γραφικής σου παράστασης το μυαλό μου τείνει στο μέγιστο κάτω φράγμα της φραγμένης σκέψης μου. Όταν νιώθω το άγγιγμα σου η χημική μου ισορροπία διαταράσσεται. Το σύστημα μου μετατοπίζετε προς εκείνη την κατεύθυνση, που τείνει να αναιρέσει την επιφερόμενη μεταβολή που προκάλεσες. Μα το αποτέλεσμα είναι πάντα το ίδιο 18gr. Αγάπης που καίγονται όταν τα χείλη μου ενώνονται με τα δικά σου. Λόγο πλαστικής κρούσης αυτών η κινητική μου ενέργεια μετατρέπετε σε δυναμική εξαιτίας των επτά ουρανών στους οποίους με ανεβάζεις με τα φιλιά σου. Η βελόνα του αμπερόμετρου της καρδιάς μου κοντεύει να σπάσει λόγω του υψηλού ρεύματος που με διαρρέει στο άγγιγμα σου. Μα όταν βρίσκεσαι μακριά μου η ορίζουσα μου μηδενίζετε και το σύστημα γίνεται αδύνατο. Μόνο όταν σε έχω στην αγκαλιά μου είναι η ορίζουσα ±0 και έχω μοναδική λύση να σου δείξω την αγάπη μου . Μια αγάπη που όλα της τα σημεία ανήκουν στην ίδια κλάση ευθύγραμμων συγγραμικών διανυσμάτων. Γι’ αυτό λατρεία μου, σου ζητώ να κρατήσεις για πάντα την αγάπη μου, ανεξάρτητα του όγκου και της συγκεντρώσεως σε Κ.Σ ( κανονικές συνθήκες) πίεσης και θερμοκρασίας.
Κάποιες κατηγορίες επαγγελμάτων δεν ανήκουν στην κατηγορία του δημοσίου υπαλλήλου αλλά του δημοσίου λειτουργού.
Δεν είναι λοιπόν δημόσιοι υπάλληλοι οι ακόλουθοι:
α) Οι δικαστικοί λειτουργοί
β) Οι στρατιωτικοί, δηλαδή οι μόνιμοι αξιωματικοί και υπαξιωματικοί των ενόπλων δυνάμεων, οι λιμενικοί καθώς και υπηρετούντες σε σώματα ασφαλείας, όπως οι αστυνομικοί.
γ) Οι λειτουργοί της εκκλησίας.
δ) Οι επίτιμοι λειτουργοί, οι οποίοι ασκούν τα καθήκοντα τους άμισθα, όπως για παράδειγμα ο Δήμαρχος, ο Πρόεδρος της Κοινότητας, τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου.
ε) Οι δημόσιοι λειτουργοί αν και υπηρετούν την πολιτεία. Στην κατηγορία των δημόσιων λειτουργών περιλαμβάνονται οι διδάσκοντες στα ΑΕΙ, καθώς και οι γιατροί του Εθνικού Συστήματος Υγείας (ΕΣΥ). Ανώτατοι Δημόσιοι λειτουργοί είναι και οι Υπουργοί.
Τα κυριότερα χαρακτηριστικά του δημοσίου λειτουργού είναι το γεγονός ότι συνδέεται με χαλαρή σχέση εξάρτησης προς τις προϊστάμενες αρχές του, ότι διαθέτει ευχέρεια πρωτοβουλιών και επιλογών, καθώς και ότι στελεχώνει ανώτερες συνήθως βαθμίδες της πολιτειακής δομής, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις απολαμβάνει και προσωπικής και λειτουργικής ανεξαρτησίας.
Δημόσιος υπάλληλος από την άλλη είναι τα φυσικά πρόσωπα τα οποία συνδέονται με το κράτος και ασκούν δημόσια εξουσία με αμοιβή και έχει ευθύνη πειθαρχική, ποινική κι αστική!
Οι πειθαρχικές ποινές που μπορούν αν του επιβληθούν είναι οι ακόλουθες:
Έγγραφη επίπληξη
Πρόστιμο ίσο με τρίμηνες αποδοχές
Αναστολή του δικαιώματος προαγωγής από 1 έτος έως 5 έτη
Υποβιβασμός κατά ένα βαθμό
Προσωρινή και οριστική παύση
Οι ποινικές αφορούν τα «εγκλήματα περι την υπηρεσίαν» και οι αστικές τις πράξεις οι παραλείψεις που προκαλούν ζημία στον διοικούμενο
Το συμπέρασμα από όλο αυτό είναι ότι όσο πιο ψηλά ανεβαίνεις, όσο πιο ψηλά είσαι στην ιεραρχία, όσο πιο πολλές ευθύνες έχεις, τόσο περισσότερο ΑΝΕΥΘΥΝΟΣ είσαι! Όσο για τις ευθύνες και τις ποινές των δημοσίων υπαλλήλων και κατά πόσο επιβάλλονται δεν θα σχολιάσω γιατί θα τσαντιστώ και θα χαλάσω την βραδιά μου!
Παντού. Στα σοκάκια της χώρας και στη Μικρή Βενετία. Όλα τα κεντρικά σημεία μοιράζουν φυλλάδια με τα eventsτης βραδιάς.
Τι θα φάτε:
Κοπανιστή, ξινοτύρι, λουκάνικα, λούτζες (χοιρινό με λίπος) και ουζάκι. Στις περισσότερες πλαζ σερβίρουν και φαγητό στις ξαπλώστρες (φυσικά ακριβό).
Χρήσιμα τηλέφωνα:
Δημοτικό γραφείο πληροφοριών 22890-23990
Αεροδρόμιο: 22890-79000,28720,22490
Ταξί: 22890-23700
Τι να προσέξετε:
Το πορτοφόλι σας! Δεν εννοώ ότι θα το χάσετε απλά, αν δεν προσέξετε, θα το ξοδέψετε από το πρώτο διήμερο.
ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ. ΤΟ ΛΑΤΡΕΜΕΝΟ ΗΛΙΟΒΑΣΙΛΕΜΑ!
Πως θα φτάσετε:
Με πλοίο (9-10 ώρες)
Με high-speed (4-5 ώρες)
Τι θα φάτε:
Ντοματοκεφτέδες, μουσακάς με ντόπιες μελιτζάνες, ντοματίνια γλυκό του κουταλιού, και κρασιά τοπικής παραγωγής βραβευμένα!
Που θα κολυμπήσετε:
Παραλίες με μαύρα βότσαλα και τεράστιους κόκκινους λόφους από λάβα.
Κόκκινη παραλία
Καμάρι
Περίβολος
Βλυχάδα
Μονόλιθος
Αμμούδι
Αρμένι
Περίσσα
Που θα διασκεδάσετε:
Θήρα (μαγαζιά με θέα το ηφαίστειο)
Χρήσιμα τηλέφωνα:
Δήμος Σαντορίνης: 22860-22231
Αεροδρόμιο: 22860-31525,31538
Λεωφορεία: 22860-25404
Τι να προσέξετε:
Τη δεισιδαιμονία! Πολλοί πιστεύουν ότι αν πάτε με το έτερον ήμισυ στο νησί, είναι πιθανό να επιστρέψετε στην πόλη χωρισμένοι.
ΚΕΡΚΥΡΑ. Η ΔΙΑΣΗΜΗ ΤΟΥ ΙΟΝΙΟΥ
Πως θα φτάσετε:
Οδικώς μέχρι Ηγουμενίτσα (500 από Θες/νικη) και να πάρετε το καράβι για απέναντι (καθημερινά δρομολόγια από 6:00-10:00μμ). Εν πλω θα είστε για 1,5 ώρα. Καράβι επίσης φεύγει και από Πάτρα.
Τι θα φάτε:
Στραπατσάδα (χτυπημένα αυγά, ντομάτα και λίγο κονιάκ), σαβόρο (τηγανητό ψάρι, συνήθως σαρδέλα, δενδρολίβανο, σκόρδο και ξύδι φυλασσόμενα σε πήλινο τουλάχιστον μια εβδομάδα), παστιτσάδα (μοσχάρι με ντομάτα και μακαρόνια) και φυσικά μαντολάτο, τηγανίτες και κρασί και γλυκόπιοτο κουμ κουάτ.
Που θα κολυμπήσετε:
Άγιος στέφανος (για οικογένειες)
Ερμόνες ή Παλαιοκαστρίτσα για τους λάτρεις του φυσικού τοπίου
Μπενίτσες
Γλυφάδα
Βαρβάτι ή Canald’ amourγια τους κοσμικούς
Κάβος για διασκέδαση
Ρόδα
Άγιος Γόρδιος
Άγιος Ματθαίος
Καλαμιώνες
Κερασιά
Κομμένο (για τους πιο μοναχικούς)
Που θα διασκεδάσετε:
Καφέ της Listonκαι της Espalanade
Περαντζάδα στο παλιό λιμάνι, στα κάστρα και στον Αι- Σπυρίδωνα.
Μη λησμονήσετε το ποντικονήσι, το μοναστήρι του παντοκράτορα και την παλιά περιθεία (εγκαταλελειμμένο χωριό)
ΛΕΥΚΑΔΑ
Πως θα φτάσετε:
Οδικώς. Από βόλο 5 ώρες περίπου
Τι θα φάτε:
Μπουρδέτο, μπακαλιάρο μπιάνκο, μαριδόπιτα, φρυγαδέλι, λαδόπιτα, μέλι από το θυμάρι που φυτρώνει στο Δράγανο και το Αθάνι, παστέλια, μαντολάτα, λαδοκούλουρα, φακές από την εγκλούβη και φυσικά αυγοτάραχο τα οποία συνδυάζονται με κρασί από σταφύλλια βερτζάμι, σουμάδα (αναψυκτικό από πικραμύγδαλο) ή λικέρ ροζόλι, μέντα ή τριαντάφυλλο.
Το δρόμο προς το κάθισμα!. Εξαιρετικά δύσκολος και χωμάτινος. Αν έχει πολύ κόσμο παρκάρετε μακριά.
ΧΑΝΙΑ
Πως θα φτάσετε:
Ακτοπλοϊκός (έως 12 ώρες)
Αεροπορικώς (40 λεπτά)
Τι θα φάτε:
Απάκι (καπνιστό κρέας), χοχλιούς (σαλιγκάρια), κακκαβιά, αχινοσαλάτα, οφτό (κρέας μαγειρεμένο σε πήλινο και πατάτες τηγανητές με τη φλούδα τους), στάκα (ανθοβούτηρο) καλτσούνια (σνακ με ανθοπιτάκι που περιχύνετε με μέλι) και άφθονη ρακί.
Που θα κολυμπήσετε:
Χρυσή ακτή
Καλύβες
Γεωργιούπολη
Φαλάσαιρνα(το καλύτερο ηλιοβασίλεμα της κρήτης)
Γαύδος
Σούγια (από τις πιο καθαρές παραλίες)
Αγία μαρίνα
Γραμβούσα
Που θα μείνετε:
Καλή επιλογή ο Πλατανιάς με καλές παραλίες και πολύ καλές ξενοδοχειακές μονάδες
Που θα διασκεδάσετε:
Μπαράκια στην παραλιακή ζώνη, σουλάτσα στο βενετικό λιμάνι, την Πλατεία σιντριβάνι, το ενετικό φρούριο, Φίρκα ή το τζαμί των Γενιτσάρρων, αξίζει μια εκδρομή στα πέριξ όπως Κίσσαμο, το χωριό καστέλι, τα Φαλασαιρνα, το νησάκι γραμβούσα, τη λίμνη Μπάλος, τα Σφακιά, το Θερισσό (φημισμένο για γαλακτοκομικά προϊόντα)
Τη σκεπαστή δημοτική αγορά. Είναι από τις καλύτερες των Βαλκανίων και θα κλέψει την καρδιά σας με τις μυρωδιές από τα μπαχάρια και τις νοστιμιές από τα τοπικά καλούδια.
ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΑ
Πως θα φτάσετε:
Βρίσκετε νοτιοδυτικά της κρήτης 70 χλμ από τα Χανιά.
Που θα κολυμπήσετε:
Παχιά άμμος
Χαλίκια
Που θα διασκεδάσετε:
Όλοι οι κεντρικοί δρόμοι μετατρέπονται σε δρόμους με τραπεζάκια κι έτσι δεν πλήττεις ποτέ. Το μέρος ενδείκνυται για εξερεύνηση στο ξακουστό φαράγγι της Σαμαριάς και της Αγίας Ειρήνης.
Τι να προσέξετε:
Την διαδρομή Χανιά παλαιοχώρα. Είναι με πολλές στροφές
ΡΟΔΟΣ., ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΩΝ ΙΠΠΟΤΩΝ
Πως θα φτάσετε:
Αεροπορικώς (30 λεπτά από Αθήνα)
Ακτοπλοϊκός (13-17 ώρες από Αθήνα)
Τι θα φάτε:
Χυλοπίτες με κόκορα, μουσακά, πιταρρούδια (μαγειρεμένο κρέας, κρεμμύδια και πατάτες) και φυσικά να γλυκαθείτε με μπακλαβά, κανταΐφι και μπελεκούνια
Που θα κολυμπήσετε:
Φαληράκι για τους άτακτους
Κάλαθος για τους ρομαντικούς
Καλλιθέα για ιαματικά λουτρά και spa
Λίνδος για βουτιές από τα βράχια
Τσαμπίκα για τρελές κούρσες με σαμπρέλες,
λαδικό για βουνό και θάλασσα,
αγκάθι για τη χρυσή άμμο
Ιαλυσός για τους σέρφερ
Έλλη για όσους άργησαν να βγουν από το καζίνο
Που θα μείνετε:
Στη χώρα να προτιμήσετε ξενοδοχεία όχι κοντά στο κέντρο για να βρείτε να παρκάρετε. Προτείνω το παρθενών (κοντά στο δρόμο προς Ιαλυσό). Για χλιδή έχει αρκετά στην Ιαλυσό όπως το capsis, το Hiltonκλπ.
Που θα διασκεδάσετε:
Φαληράκι, 14 χλμ από το κέντρο. Έχει πολλούς ξένους τουρίστες και τουρίστριες!
Τους ανέμους που μπορεί να σας αποκλείσουν κανα δυο μέρες στο νησί. Να έχετε ζακέτα μαζί σας και να μην είστε μεθυσμένοι γιατί γίνονται συχνά αλκοτέστ.
ΚΩΣ. ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΛΑ
Πως θα φτάσετε:
Ακτοπλοϊκός 12-16 ώρες.
Τι θα φάτε:
Χοιρινό κρέας μαγειρεμένο στην κατσαρόλα με ρύζι, γαριδοσαλάτα και τηγανητά καλαμαράκια, ξινομυζήθρα, γαλομυζήθρα, κρασοτύρι (πικάντικο) , λαχανικά κάθε είδους γεμισμένα με ρύζι, σπιτικό ψωμί, σαρσουμάδες με μέλι, λουκουμάδες και ξεροτήγανα με κρασάκι ή ουζάκι.
Που θα κολυμπήσετε:
Ζουρούδι
Λάμπι
Καρδαμένα (κοσμικοί)
Αντιμάχεια-Μαστιχάρι για οικογένειες
Άγιος Στέφανος, paradise, μαρμάρι (για μοναχικούς)
Που θα μείνετε:
Σε ξενοδοχείο με νεροτσουλίθρες!
Που θα διασκεδάσετε:
Σε ταβέρνες με ζωντανή μουσική, σε μπαράκια στην οδό διάκων και Ναυκλήρου
Τα πανηγύρια. Η Σέριφος έχει πάνω από 116 ξωκλήσια και μοναστήρια που συχνά γιορτάζουν.
ΠΑΡΟΣ. ΤΟΝ ΑΕΡΑ ΜΟΥ ΘΑ ΑΛΛΑΞΩ
Πως θα φτάσετε:
Πλοίο 5 ώρες και γρήγορο3 ώρες.
Τι θα φάτε:
Σαλάτες με μηζύθρα, γούνα (ψητό σκουμπρί), καραβέλες (σαλιγκάρια με σάλτσα), χταπόδι, καλαμαράκια, πετμεζίνια και κολοκυθόπιτες, ρεβυθάδα, καρμπονάρα από το πρώτο μαγαζί στη Νάουσα.
Που θα κολυμπήσετε:
Κριός, λιβάδια
Βόρεια είναι: μαρτσέλο, καμίνια, σουβλιά, παράπορος, αγία ειρήνη, πούντα
Άγιος Προκόπιος (με λόφους που φτάνουν μέχρι το νερό),
Αγία Άννα (παράδεισος αλλά με πολύ κόσμο
Πλάκα (γυμνιστές)
Όρκος (για σερφερς)
Μικρή Βίγλα (μαγευτικό σκηνικό)
Καστράκι (ήσυχα)
Άλυκο (με άσπρη άμμο που περιβάλλεται από κέδρους)
Γλυφάδα
Πυργάκι
Αγιάσσος
Λιώνας
Που θα μείνετε:
Σε παραδοσιακό ξενώνα
Χρήσιμα τηλέφωνα:
Αστυνομία 22850-22100
Τι να προσέξετε:
Τα ποτάμια. Είναι πρακτικά ένωση 3 μικρότερων χωριών, σε μια πράσινη κοιλάδα με ανεμόμυλους, ιδανικό για περπάτημα.
ΑΜΟΡΓΟΣ
Πως θα φτάσετε:
Με πλοίο από Πειραιά 7-9 ώρες.
Με ταχύπλοο, 4-5 ώρες
Το νησί έχει δύο λιμάνια, την αιγιαλή και τα κατάπολα, αποφασίστε που θα μείνετε.
Αεροπορικώς μέχρι τη Νάξο και μετά με πλοίο
Τι θα φάτε:
Κεφτεδάκια στα Θολάρια και στο Λαγκαδά
Που θα μείνετε:
Στην αιγιαλή σε δωμάτιο με θέα.
Που θα κολυμπήσετε:
Λευκορωσό (κάνετε και γυμνισμό)
Όρμος
Άγιος Παύλος
Νικουριά
Χάλαρα
Αγία Άννα
Που θα διασκεδάσετε:
Στο μπλε για χαλαρό ποτό, στου Μίμη (έχει και ντισκοπίστα), στα πανηγύρια
Χρήσιμα τηλέφωνα:
Λιμενικό 22850-73620
www.amorgos-island.gr
Τι να προσέξετε:
Η διαδρομή αιγιαλή- χώρα- κατάπολα είναι επικίνδυνη και θέλει μεγάλη προσοχή. Οι απόκρημνοι δρόμοι είναι καλά ασφαλτοστρωμένοι.
ΚΟΥΦΟΝΗΣΙΑ
Πως θα φτάσετε:
Από Νάξο και Αμοργό με το πλοίο ή το Σκοπελίτη
Τι θα φάτε:
Αστακούς, καραβίδες, ντόπιο αγριοκάτσικο, ξινομυζήθρα και παστέλι
Που θα κολυμπήσετε:
Στου χαροκόπου
Πλατιά Πούντας
Φανό
Πορί
Στις παραλίες στα νησάκια
Που θα μείνετε:
Σε resort με πισίνα
Που θα διασκεδάσετε:
Στα ταβερνάκια, στα πανηγύρια, στις παρέες με τις κιθάρες, τουμπερλέκια στις παραλίες. Στις 15 Αυγούστου γίνετε μεγάλο γλέντι
Χρήσιμα τηλέφωνα:
Κοινότητα 22850-71379
Πρακτορείο Εισιτηρίων 22850-71438
www.koufonisia.gr
Τι να προσέξετε:
Με μια βαρκούλα εξερευνήστε τα θαλάσσια ρεύματα, πετάξτε τα ρούχα σας και κολυμπήστε ελεύθεροι στα κρύα νερά για να αναζωογονηθείτε
ΑΣΤΥΠΑΛΑΙΑ
Πως θα φτάσετε:
Με πλοίο από τον Πειραιά 15 ώρες
Αεροπορικώς με ολυμπιακή, 1 ώρα
Τι θα φάτε:
Φρέσκο ψάρι, στην αυλή ζαχαροπλαστείου με θέα τη θάλασσα κομμάτι τούρτας
Που θα κολυμπήσετε:
1η πλευρά νησιού
Τζανάκι
Λιβάδι
Άγιο Βασίλειο
Άγιο Κωνσταντίνο
2η πλευρά νησιού
Πλάκες
Μπλε λιμανάκι
Μορτιζάνα
Που θα μείνετε:
Πριν κλείσετε ρωτήστε αν πηγαίνει ο δρόμος προς τα εκεί γιατί θα κουβαλάτε τις τσάντες για 90 σκαλοπάτια
Που θα διασκεδάσετε:
Στο μπαράκι κάτω από το ενετικό κάστρο, στις ντίσκο
Χρήσιμα τηλέφωνα:
Γραφείο τουρισμού: 22430-61412
Αεροδρόμιο: 22430-61410
www.astypalaia.gr
Τι να προσέξετε:
Tα τακούνια. Η χώρα δεν έχει οδικό δίκτυο και οι μετακινήσεις γίνονται με τα πόδια.
ΦΟΛΕΓΑΝΔΡΟΣ
Πως θα φτάσετε:
Φτάνετε σε 3,5 ώρες με ταχύπλοο από τον Πειραιά
Τι θα φάτε:
Σουρωτό, τυρόπιτα φολεγανδρίτικη καλασούνα, ρεβίθια φούρνου, καραβόλους (σαλιγκάρια γιαχνί), καρπουζένια (γλυκιά πίτα με καρπούζι, μέλι και σουσάμι), φολεγανδριάτικο μέλι, ματσάτα (χειροποίητα μακαρόνια με κοκκινιστό κόκορα ή κουνέλι) στην Άνω μεριά. Για καλοχτύπες και αστακούς στην αυλή του Αποστόλη.
Που θα κολυμπήσετε:
Αγκάλη
Φηρά
Κάτεργο, Άγιος Νικόλαος, Λιβαδάκι, αμπέλι με βαρκούλα
Που θα μείνετε:
Στη χώρα. Σε δωμάτια στο κάστρο
Που θα διασκεδάσετε:
Στα μπαράκια που έχουν ωράριο και μετά να κλειστείς στα ελληνάδικα
Χρήσιμα τηλέφωνα:
Κοινότητα: 22860-41285
ΚΕΠ: 22860-27171
www.folegandros.gr
Τι να προσέξετε:
Τους ανέμους. Τα μποφόρ χορεύουν και επειδή οι καλές παραλίες είναι προσβάσιμες με βαρκούλα καταλήγεις να κυνηγάς την ομπρέλα.
ΣΥΜΗ
Πως θα φτάσετε:
Με το πλοίο για ρόδο και μετά Σύμη. Δεν υπάρχει γρήγορο πλοίο
Τι θα φάτε:
Μεζεδάκια και ορεκτικά
Που θα κολυμπήσετε:
Νος η δημοφιλή
Άγιος Γεώργιος Δυσαλώνας η εντυπωσιακή
Άγιος Νικόλαος με άμμο
Ναούη με κυπαρίσσια
Νύμος με βότσαλα
Άγιος Βασίλειος
Νημπορειό
Που θα μείνετε:
Σε πολυτελή ξενοδοχεία
Που θα διασκεδάσετε:
Μπαράκια, συναυλίες
Χρήσιμα τηλέφωνα:
Δήμος Σύμης: 22460-70120
www.symi.gr
Τι να προσέξετε:
Τιςκατσαρίδες. Είναι παντού.
ΜΗΛΟΣ. ΩΔΗ ΣΤΟΝ ΕΡΩΤΑ
Πως θα φτάσετε:
Με ferry6-7 ώρες, με highspeed3,5-4 ώρες από Πειραιά
Αεροπορικώς από Σπάτα, Θεσσαλονίκη, Κρήτη και Σαντορίνη
Τι θα φάτε:
Καρπούζια από το φούρνο, πιταράκια (τυρόπιτες), ζυμαρικά με ντοματοπολτό λαζάνια δοκιμάστε), πλακόπιτα, κεραμιδόπιτα (την σερβίρουν σε κεραμίδι), λίγο πριν τα μπαράκια σερβίρουν κουφέτο (γλυκό κουταλιού με μέλι), κολοκύθι με ολόκληρα αμύγδαλα.
Που θα κολυμπήσετε:
Σαρακίνικο (για φοβερό μαύρισμα)
Πολώνια
Παλαιοχώρι (θαλάσσια ρεύματα)
Τζιγκράδο (η καλύτερη παραλία αν δεν έχει αέρα)
Φηρίπλακα (ηλιοβασίλεμα)
Ο Παπαφράγκας (μικρή παραλία με σπηλιές)
Κλέφτικο (με καραβάκι)
Φηρίπλακα (για ηλιοβασίλεμα)
Που θα μείνετε:
Στον αδάμαντα
Που θα διασκεδάσετε:
Στον αδάμαντα κυρίως και στην πολλώνια
Χρήσιμα τηλέφωνα:
Αερογραμμές μήλου: 22870-22090
Τι να προσέξετε:
Τις κατακόμβες στην τρυπητή. Πρώτος τόπος συνάντησης της χριστιανικής κοινότητας, από τους πιο γνωστούς στον κόσμο
ΤΖΙΑ (ΚΕΑ)
Πως θα φτάσετε:
Από Λαύριο με πλοίο 1 ώρα
Τι θα φάτε:
Πασπαλά (κομματάκια από χοιρινό κρέας μαγειρεμένα με ντομάτα και αυγά), τσίγαρα (χοροινό με λίπος), λόζα (χοιρινό παστό), αστακομακαρονάδα, κόκορα κρασάτο. Επίσης θα πιείτε μαυρούδι (κρασί κόκκινο).
Που θα κολυμπήσετε:
Γιαλισκάρι
Σπαθί
Καλυδονύχι
Συκαμιά
Που θα μείνετε:
Κορησσία, Γιαλισκάρι, Ιουλίδα, Ποίσσες
Χρήσιμα τηλέφωνα:
Κέντρο εξυπηρέτησης: 22880-21150
www.kea.gr
Τι να προσέξετε:
Τους ψαροτουφεκάδες στο βουρκάρι. Προτιμήστε τα ταβερνάκια του ψαρολίμανου και αφήστε τους άλλους να χτυπάνε τα καμάκια τους στο βρόντο.
Πάμε να βρούμε μαι γωνιά χωρίς συνθήματα, ΧΡΟΟΟΟΟΝΙΑ η δική μας η γενιά εχει ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ, προτού μας βρει η παγωνιά και πριν χαθούμε, έλα να βρούμε μια γωνιά να αγαπηθούμε!