Σάββατο 9 Αυγούστου 2008

Όλα για μια θέση πάρκινγκ!


Σε όλα τουριστικά μέρη που όλοι πλέον βρίσκονται σε διακοπές, πέρα από την ακρίβεια των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων για την μεταφορά του οχήματος υπάρχει και ένα άλλο μεγάλο πρόβλημα! Το πάρκινγκ! Μια θέση την σήμερον ημέραν είναι δυσεύρετη και κυρίως τώρα το καλοκαίρι στα τουριστικά μέρη. Επειδή τυχαίνει να εργάζομαι σε τουριστική περιοχή βλέπω καθημερινά διάφορα ευτράπελα που γίνονται για μια θέση πάρκινγκ.

Ξεκινάμε με τα πάρκινγκ των καταστημάτων που κάποιοι βγάζουν ταμπέλες για να εξασφαλίσουν είσοδο στο κατάστημά τους. Ο ένας (ο Α ας τον ονομάσουμε) έχει μεγάλη κουζίνα και κατεβάζει δυο ταμπέλες με τιμοκαταλόγους. Ο διπλανός ( ο Β) που δεν έχει ποικιλία δεν κατεβάζει καθόλου ταμπέλα. ας υποθέσουμε ότι και οι δύο καταστηματάρχες διαθέτουν δωμάτια και μόλις αδειάσει μια θέση μπροστά από το κατάστημα του Β, ο Α βάζει μια καρέκλα. Τι πρέπει να κάνει ο κάθε υποψήφιος πελάτης που βλέπει την καρέκλα? Ο Β πως πρέπει να αντιδράσει? Αυτό που γίνεται είναι ότι κάποιος πελάτης θα βγει και θα πετάξει τις καρέκλες και θα βάλει το αμάξι του. Για μένα έχει δίκιο γιατί κανένας δεν μπορεί με την χρήση καρεκλών να εμποδίζει τις ελεύθερες θέσεις πάρκινγκ! Μετά από αυτή την πράξη, θα βγει ο Α και θα πει ότι δεν μπορεί να παρκάρει εκεί και θα χρησιμοποιήσει διάφορες φτηνές δικαιολογίες. Ο Β θα αντιδράσει και θα υποστηρίξει ότι δεν είναι σωστό να βάζει ο Α καρέκλες μπροστά από το κατάστημά του, να βγάλει τις ταμπέλες με τους καταλόγους και να βάλει εκεί τα αυτοκίνητα των πελατών του αν θέλει. Μετά επακολουθεί καυγάς, φωνές κατά τα γνωστά πρότυπα! Το πρόβλημα σε αυτά τα τουριστικά μέρη ξεκινάει από την ανεπάρκεια των θέσεων πάρκινγκ και τα συμφέροντα του δημάρχου! Μπορεί ο Α να κατεβάσει ταμπέλες και να πιάνει πολύτιμες θέσεις πάρκινγκ? Εγώ θα του δώσω ένα δίκιο, πρέπει να υπάρχει έστω μια απαγορευμένη διαγράμμιση μπροστά στην είσοδο του καταστήματος για ευνόητους λόγους…όσο για τις καρέκλες αυτό κι αν απαγορεύεται!!

Οι καρέκλες στην πολυτελή τους έκδοση είναι γλάστρες! Αυτές μπαίνουν ανά ζευγάρια για να κρατήσουν μια ή και δύο θέσεις πάρκινγκ. Όταν τις βλέπει ο υποψήφιος οδηγός δεν μπαίνει στον κόπο να κουβαλήσει γλάστρες! Αν εμφανιστεί τώρα κάποιος που έχει τη διάθεση να τις μετακινήσει τότε θα ακουστεί η υπερφανταστική δικαιολογία: περιμένω αυτοκίνητο για να ξεφορτώσει! Από τις πιο χαζές δικαιολογίες. Αν κοιτάξεις το οίκημα που προσπαθείς να παρκάρεις θα διαπιστώσεις ότι είναι ενοικιαζόμενα δωμάτια, τραπέζια δεν υπάρχουν, όπως και ταμπέλα με ονομασία, οπότε το αυτοκίνητο τι θα ξεφορτώσει?? ΑΛΛΟΔΑΠΕΣ?? Η μήπως σεντόνια και μαξιλάρια για να κοιμηθείς με τις αλλοδαπές???

Οι γνωστοί είναι αυτοί που κάνουν την χειρότερη ζημιά! Βάζουν το αμάξι τους έτσι ώστε να καταλαμβάνουν 2 θέσεις πάρκινγκ. Το βάζουν με αυτόν τον τρόπο τον αμάξι τους για να έχουν μια έξτρα θέση σε περίπτωση που κάποιος φίλος αποφασίσει να έρθει κι αυτός. Ε να μην έχει μια θεσούλα βρε αδερφέ??

Τις προάλλες ένα ζευγάρι έψαχνε μια θέση πάρκινγκ και για καλή τους τύχη λίγο πιο πέρα κάποιος έφευγε. Πάει η κοπέλα να πιάσει τη θέση. Μετά από 5 λεπτά αναμονής (ο οδηγός ανέβαζε τα πράγματα στο δωμάτιο)φτάνει ένας άλλος ,ανάβει αλάρμ και προσπαθεί να μπει στη θέση. Η κοπέλα ευγενικά του λέει ότι περιμένει αμάξι. Ο οδηγός όμως του άλλου αμαξιού ισχυρίζεται ότι μετά από αυτόν ήρθε για την θέση και ότι δεν την είδε να περιμένει! Φωνές, κακό, κατεβαίνει και ο οδηγός του πρώτου αμαξιού που ήταν με την κοπέλα και πιάστηκαν στα χέρια! Τελικά η κοπέλα κέρδισε τη θέση (με τη βοήθεια κάποιων περαστικών που την υποστήριξαν) και ο φίλος της κέρδισε μερικές μπουνιές! Έτσι καταντήσαμε!

Το καταπληκτικό από όλα ήταν ένα παρκάρισμα που είχε κάνει ένας ντόπιος και κρίμα που δεν το έχω βγάλει φωτογραφία ( δεν είχα πάρει κινητό μαζί μου)! Κάποιος ντόπιος λοιπόν, επειδή δεν έβρισκε θέση πάρκινγκ άφησε το 4χ4, κάθετα στο δρόμο. Δηλαδή μεταξύ δυο αυτοκινήτων υπήρχε ένα κενό, αλλά δεν χωρούσε να μπει αυτοκίνητο, το γύρισε κάθετα, ανέβηκε το πεζοδρόμιο και η μούρη του αμαξιού εξείχε στη μέση του δρόμου. Το αποτέλεσμα ήταν ότι όχι μόνο εμπόδιζε την διέλευση των πεζών αλλά και του λεωφορείου, που όταν έφτασε η ώρα να περάσει είχε σταματήσει όλη την κίνηση, όλοι κορνάρανε και ο οδηγός είχε πάει για μπάνιο! Έτσι…

Για μένα σίγουρα οι καταστηματάρχες στα τουριστικά μέρη έχουν μια μεγάλη μερίδα ευθύνης για το πάρκινγκ, αλλά εδώ που τα λέμε φταίμε κι εμείς λίγο. Στο κάτω κάτω δεν αξίζει να χαλάμε τη διάθεσή μας και τις διακοπές μας για μία θέση! Σίγουρα δεν αρέσει σε κανέναν να μας πιάνουν κοροΐδα και να μας το παίζουν έξυπνοι αλλά εμείς είμαστε τα λεφτά και η εξυπνάδα που μπορούμε να κάνουμε είναι να μην πατήσουμε ποτέ στο μαγαζί τους!

Δεν υπάρχουν σχόλια: