Δευτέρα 18 Αυγούστου 2008

Οι σπαγγοραμένοι…λεφτάδες!


Όλοι μας ή τουλάχιστον πολλοί από μας βλέπουμε ακριβά αυτοκίνητα και ζηλεύουμε. Ακούμε την περιουσία των άλλων και τρελαινόμαστε. Λοιπόν αυτοί οι «νεόπλουτοι» είναι αυτοί που δεν ξέρουν να περνούν καλά και οι τσέπες τους έχουν καβούρια τεραστίων διαστάσεων!! (καβουρομάνες τις λέμε εδώ!)

Ένα από τα άσχημα χαρακτηριστικά που έχουν είναι ότι κάνουν συνέχεια παρατηρήσεις και κατακρίνουν γενικώς τα δρώμενα. Δεν μου αρέσει το ένα, δεν μου αρέσει το άλλο. Άκουγα μια κουβέντα τις προάλες για αμάξια και ο λεφτάς ήθελε να δείξει ότι δεν του αρέσουν τα ακριβά αυτοκίνητα γιατί κάποια είναι μεγάλα και δεν χωρούν να παρκάρεις άλλα ότι δεν βρίσκεις ανταλλακτικά στην επαρχεία κλπ. Ο υιός του κυρίου τον 15αυγουστό κυκλοφορούσε με μια AUDI S6! Προφανώς ο υιός δεν θα έδωσε σημασία στην κουβέντα του πατέρα του!

Επίσης είδα άγνωστους με ακριβά αυτοκίνητα και ακριβό look να ζητούν δωμάτιο και να τους ξινίζει η τιμή του δωματίου. Τους φάνηκε ακριβό 40€ δωμάτιο και κάνανε και παζάρια! Έλεος ρε παιδιά. Με BMW Μ3 θέλεις και καλύτερη τιμή? Άλλη συμπεριφορά περίμενα. Αλήθεια τέτοια αυτοκίνητα στην λαϊκή τα βρίσκω?? Θα ρωτήσω κανένα μαύρο… όλα γίνονται σήμερα!

Τυχαίνει να συναλλάσσομαι με τέτοιους ανθρώπους και ξέρω ότι έχουν ΤΑ λεφτά! Αν δείτε όμως τι παραγγέλνουν και τι τζίρο κάνουν δεν θα το πιστέψετε. Και δεν είναι μόνο αυτό απλά σου τι σπάει το γεγονός ότι δεν έχουν τι διάθεση να πληρώσουν! Τι θέλω να πω με αυτό. Ας πούμε ότι δυο άτομα πίνουν τσίπουρα (όχι πολλά κανά δυο) και μετά ζητούν τον λογαριασμό. Ο ένας που το έχει το χρήμα ψάχνει, ψάχνει και βρίσκει το μεγάλο χαρτονόμισμα αφού ο άλλος το έχει βρει και κάνει την κίνηση να πληρώσει!! Αυτό λέγετε εσκεμμένη καθυστέρηση!! Επίσης αν το βρει τότε θα έρθει η ώρα που θα διψάσει και θα θέλει να πιει νεράκι του θεού και όση ώρα πίνει νερό και με το άλλο χέρι κρατάει το χαρτονόμισμα, όχι μόνο δεν κάνει καμία κίνηση να το δώσει στον σερβιτόρο αλλά πάλι εσκεμμένα περιμένει τον άλλον να κάνει την κίνηση να πληρώσει! Αυτό λέγετε τραβάτε με κι ας κλαίω, να τα κάψω τα λεφτά μου σου το λέω!

Νεόπλουτο φιλαράκι αν δεν έχεις διάθεση να πληρώνεις ΜΗΝ πληρώνεις και σταμάτα να παίζεις θέατρο ψάχνοντας τάχα μου να βρεις το χρήμα. Ούτε να προτείνεις τάχα μου να ζητήσεις το λογαριασμό γιατί τα ξέρουμε τα νέα. Σκυλί που γαβγίζει δεν…πληρώνει!! Κράτα τα λεφτά σου για σένα και καλύτερα θα ήταν να ξυπνήσεις και να μην εκμεταλλεύεσαι τον άλλον! Καλύτερα κάτσε στη σπιταρόνα σου και στην πισίνα σου και κάνε και μια βουτιά να συνηθίσεις!

Τελικά μόνο οι απλοί άνθρωποι ξέρουν να περνούν καλά και είναι πραγματικοί ανοιχτοχέρηδες!