Παρασκευή 2 Ιανουαρίου 2009

O ΟΤΕ δεν μας προστατεύει απο τις απάτες των άλλων...


Καταρχήν καλή χρονιά σε όλους. Το θέμα με τους παρόχους της εναλλακτικής τηλεφωνίας έχει καταντήσει αηδία! Τώρα παίρνουν τηλέφωνο συνήθως νούμερα που αντιστοιχούν σε συνταξιούχους και ισχυρίζονται ότι είναι από τον ΟΤΕ! Σου ζητάν τα προσωπικά σου στοιχεία , και εσύ τα δίνεις γιατί νομίζεις ότι είναι από τον ΟΤΕ και σου προσφέρουν έκπτωση 30-40%. Μετά σου λένε λίγο πριν κλείσουν το τηλέφωνο ότι είμαστε συνεργάτες με τον ΟΤΕ και σου αφήνουν ένα νούμερο σε περίπτωση που υπάρχουν απορίες.
Εσύ ψιλιάζεσαι ότι κάτι βρωμάει και παίρνεις τηλέφωνο για να τους βρίσεις. Έλα όμως που το νούμερο είναι ένας τηλεφωνητής και σου λέει: «ευχαριστούμε που συνεργαστήκατε μαζί μας. Είστε νέος συνδρομητής!» ;Eτσι απλά, χωρίς υπογραφές χωρίς τίποτα!!
Μετά τι κάνεις? Παίρνεις τηλέφωνο στον ΟΤΕ να τους πεις ότι δεν θέλεις να συνεργαστείς με εναλλακτικό πάροχο και ότι θέλεις να παραμείνεις ως έχει. Η απάντηση που παίρνεις είναι ότι δεν μπορεί να κάνει κάτι ο ΟΤΕ γιατί έχεις συμφωνήσει με την άλλη εταιρία οπότε εκείνη πρέπει να πάρεις να συνεννοηθείς! Η άλλη εταιρία πάλι, όταν την παίρνεις σε έχει στην αναμονή με ένα ηλίθιο τραγούδι για τουλάχιστον 1 ώρα. Οπότε αγανακτείς.
Επίσης αν δεν είσαι σίγουρος να δεις με ποια εταιρία είσαι τελικά γιατί μπορεί αν έχουν τα στοιχεία σου να κάνουν μόνοι τους κάποια κίνηση, το 134 πάλι δεν ξέρει αν είσαι συνδεδεμένος με το δίκτυο του ΟΤΕ ή που χρεώνονται οι κλήσεις τέλος πάντων και σου ρίχνουν πάλι το μπαλάκι σε σένα.
Η λύση υπάρχει! Βασικά η εταιρία πρέπει να σου δώσει δικαίωμα υπαναχώρησης από τη σύμβαση και ένα χρονικό διάστημα που ξεκινάει από τη στιγμή που έγινε η αίτηση. Οπότε αν ξέρετε ποιος εναλλάκτικoς πάροχος σας κάλεσε, περιμένετε στην αναμονή ή αφήστε το τηλέφωνό σας να σας καλέσουν εκείνοι. Αργούν αλλά το κάνουν! Μέσα σε 10 μέρες λοιπόν μπορείτε να υπαναχωρήσετε. Αν περάσει αυτή η προθεσμία μια λύση πάλι υπάρχει Η ΕΕΤΤ (Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων που λειτουργεί ως ανεξάρτητη αρχή). Εδώ το ζήτημα θέλει ψάξιμο, λίγο κυνηγητό και λίγα χρήματα.
Αν πάλι δεν τα έχετε θα πρέπει να υποστείτε για ένα χρόνο τον εναλλακτικό πάροχο. Αν θέλετε να καλείται μέσω ΟΤΕ τότε με το πρόθεμα 1777 καλείται και όταν θα σας έρχεται ο λογαριασμός της άλλης εταιρίας απλά θα είναι μηδενικός.
Αυτά! εύχομαι το νέο έτος να μας έχει όλους περισσότερο υποψιασμένους και να γίνονται όσο το δυνατόν λιγότερες απάτες ( που δεν το βλέπω! )

1 σχόλιο:

hackaday είπε...

Καλή χρονιά. Τελικά όλοι στην ελλάδα είναι αεριτζίδες. Επαγγελματισμός μηδέν. μόνο κουτοπονηριά για να κάνουν την αρπαχτή και μετά ρίχνουνε ένα κανόνι ή μια πτώχευση και όλα μέλι - γάλα. Βγαίνουν οικονομημένοι.