Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015

Ανασχηματισμός και προβληματισμοί

 Εις το υπ αριθμόν 20248 ϕύλλον της 11 Σεπτεμβρίου 2014 εκίνησε το ενδιαϕέρον μου, η επικεϕαλίδα να αναγράϕει με μεγάλα γράμματα: “Να ϕέρουμε ξανά τον κόσμο κοντά μας”, με την προσθήκη “ τελευταία ευκαιρία ο ανασχηματισμός”.

 Ο ανασχηματισμός ως τελευταία ευκαιρία επωμίζεται λοιπόν το βάρος της επιστροϕής, αλλά με ποιο τρόπο θα εξαλείψει το παρελθόν, το οποίο βρίθει ανομημάτων και δεινών. Δεινών, τα οποία οι Κυβερνώντες ανθέλληνες συσσώρευσαν στους Έλληνες. και πέραν τούτου , χωρίς περίσκεψη , χωρίς αιδώ, προσέβαλαν την αξιοπρέπεια τους. Ταπείνωσαν και εξακολουθούν να ταπεινώνουν την προσωπικότητά τους. Βλέπουν τους Έλληνες ως Άθυρμα.

Βαρβαρότεροι των βαρβάρων, αυτοί οι ανθέλληνες ενδιαϕέρονται για το πολιτικό τους μέλλον και ουδόλως για την υστεροϕημία τους.

 Σε αυτές τις περιπτώσεις τι θα απαντήσει το ανασχηματισμός; Πώς θα ατενίσει τους ανέργους; τι θα πει στους συνταξιούχους και ως τελευταία ευκαιρία τι θα απαντήσει τι θα απαντήσει στους ¨Ελληνες;

 Εάν το γνώρισμα της Δημοκρατίας είναι η εϕαρμογή του Συντάγματος και το Δημοκρατικό ήθος , τι πολίτευμα έχουμε σήμερα, αϕού ψηϕίζονται αντισυνταγματικοί Νόμοι και αντισυνταγματικές διατάξεις;

 ο Έλληνας υποϕέρει , αδικείται και οι Ανθέλληνες ενδιαϕέρονται για το πολιτικό τους μέλλον και τις πελατειακές σχέσεις και ορέγονται νέους ϕόρους. Κι όλα αυτά έχουν πληγώσει τον Έλληνα  που πληγές δεν κλείνουν, και ουδείς γνωρίζει πότε και πως θα αρχίσει η θεραπεία.

 Στο άρθρο της Εϕημερίδας της ίδιας ημέρας ο αναγνώστης διαβάζει: Η νέα κυβέρνηση πρέπει να διοικεί. Το πρώτο δεδομένο που πρέπει να αλλάξει, είναι να δημιουργήσει καλύτερο κλίμα , μια εμπιστοσύνη, μια πεποίθηση στην κοινωνία πως πράγματι “κάτι πάει να γίνει”.  Απο αυτό το “κάτι πάει να γίνει” δεν θα γίνει τίποτα. Θα ακολουθούν πάλι κούϕια λόγια θα καλλιεργηθεί ο ϕόβος, θα γίνουν επιχρίσματα και πάλι απο την αρχή. Ήδη τα μυαλά των κυβερνώντων έχουν πάρει αέρα, γιατί αϕαιρούν εισόδημα και προσθέτουν ϕόρους και έχουν την απαίτηση να πληρωθούν οι ϕόροι. Πώς; και απο Πού; και μετέρχονται αθέμιτους τρόπους για την είσπραξη.

 Σε άλλο άρθρο της Εϕημερίδος “Καθημερινή”, ο κ. Βουκελάτος γράϕει ότι η πλειονότητα των Ελληνίδων και των Ελλήνων αντιμετώπισε με μεγάλο πόνο, ψυχραιμία και καρτερία τις οδυνηρές θυσίες , ώστε να αποϕευχθούν τα χείριστα. Τον ευχαριστούμε πολύ. Μήπως παρακαλώ θα μπορούσε να προσδιορίσει τα χείριστα;

 Ο κ. Σαμαράς μεταξύ των άλλων έγραϕε: “Είμαστε το μόνο κόμμα που μπορεί να διασϕαλίσει στον τόπο σταθερότητα , σιγουριά, ασϕάλεια. Να βάλουμε τέλος στην ύϕεση, ώστε να σταματήσουν τα λουκέτα, η έκρηξη της ανεργίας , οι περικοπές των μισθών, οι μειώσεις συντάξεων , οι αυξήσεις των ϕόρων. Ως Πρωθυπουργός μετά, διέπραξε τα εντελώς αντίθετα.

 Δεν έχουμε βεβαίως την απαίτηση ο κ. Σαμαράς να είναι του πολιτικού αναστήματος ενός Τρικούπη, (Δυστυχώς επτωχεύσαμεν) ή ενός Ελευθερίου Βενιζέλου ( Αδικείτε τους Έλληνες) ή ενός Κωνσταντίνου Καραμανλή ( Ελληνίδες , Έλληνες), διότι δεν είναι εις θέση να είναι. Αναμένουμε όμως σε ευαίσθητα υπουργεία όπως Παιδείας, Υγείας , Εργασίας , να τοποθετεί ανθρώπους με νόηση και ανθρωπιά, τουλάχιστον.

 Τι να περιμένουμε από μια κυβέρνηση που έχει να διαχειριστεί μια χρεοκοπία μια υπερεπείγουσα ανάγκη για εξυγίανση του μοντέλου της χώρας. Θα πρέπει να υπενθυμίσω τα κάτωθι που αϕορούν το αίτιο της χρεωκοπίας.

- Έτος  1986 Δημόσιον χρέος με εξυπηρετούμενο 3,3 τρισεκατομμύρια δραχμές.

- Έτος 2002 οι ξένες τράπεζες βοηθούν τον τρόπο μαγειρέματος των οικονομικών στοιχείων για την εισδοχή της Ελλάδος στην Ευρωπαϊκή και Νομισματική Ένωση . Δεν ερωτήθηκε ο Ελληνικός Λαός. Όταν κάποιος εμϕανίζεται σε Πιστωτικό Ίδρυμα για την λήψη δανείου με παραποιημένα οικονομικά στοιχεία και αργότερα ανακαλύπτεται, ϕυλακίζεται τόσο ο απατεών, όσο και ο βοηθήσας στο μαγείρεμα. Ο δε δανειστής δεν μπορεί να έχει απαίτηση του δανείου διότι γνώριζε την οικονομική θέση του δανειολήπτη και συνεπώς το χρέος προέρχεται εξ αισχράς αιτίας.

  Οι χειρισθέντες Έλληνες με τόση αμάθεια, επιπολαιότητα , παιδαριώδη αϕέλεια , αλλά και οι υπαίτιοι της δημιουργίας του (Σημίτης) , θα πρέπει να τιμωρηθούν δια της εσχάτης των ποινών.

 Η Παρούσα επιστολή μου με αϕορμή τα δημοσιεύματα της Εϕημερίδας , σκοπό μόνο έχει την έκϕραση απόψεων απο Έλληνα πολίτη που ουδεμία σχέση έχει με την πολιτική, τη δημοσιογραϕία, ούτε πολιτευόμενος είναι.

 

Με εκτίμηση

Επαμεινώνδας Σταύρου